"Мета, завдання і принципи діяльності громадських організацій і об'єднань дітей, підлітків в Україні"

Про матеріал

Матеріал містить основні завдання і принципи організації дитячих та юнацьких організацій в Україні

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Мета, завдання і принципи діяльності громадських організацій і об'єднань дітей, підлітків.

Номер слайду 2

План1. Завдання, принципи та основний зміст діяльності громадських організацій дітей, підлітків і дорослих України.2. Технології виховного процесу в дитячих громадських об’єднаннях.3. Українська скаутська організація “Пласт”.

Номер слайду 3

Держава: надає матеріальну і фінансову допомогу; забезпечує проведення по відношенню до них пільгової податкової політики; надає право користуватися приміщеннями загальноосвітніх шкіл, позашкільних закладів і установ, клубів, палаців культури, спортивних та інших споруд безкоштовно або на пільгових умовах. Закон. України “Про молодіжні та дитячі громадські організації” (1998 р.) гарантує: Громадські об’єднання дітей, підлітків і дорослих створюються і діють на основі добровільності, рівноправності їх членів (учасників), самоврядування, гласності і законності.

Номер слайду 4

Громадська організація - об'єднання, яке створюють за ініціативою і на основі вільного волевиявлення дітей і дорослих, не є безпосереднім структурним підрозділом державного органу, але може функціонувати на його базі і за його підтримки, не ставить своєю статутною метою отримання прибутку та розподілу його між членами організації.«Дитячий рух"  - цедемократичне соціокультурне явище, спрямоване на сприяння вільному розвитку, здійсненню процесу самореалізації та самоствердження особистості дитини в комфортній для нього середовищі ровесників і дорослих, які об'єднують свої дії в цілях освоєння світу, різноманітного взаємодії з ним і його конструктивного перетворення .

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дитячі та молодіжні організації можуть::

Номер слайду 7

Дитячі об’єднання і організації:

Номер слайду 8

Асоціація гайдів Україниоб’єднання Джур (козачата

Номер слайду 9

Добровільна громадська Українська скаутська організація “Пласт” відродила свою діяльність, в перший рік незалежності України. Мета:всебічний розвиток і патріотичневиховання, самовиховання молоді, Основа - скаутські принципи, котрі заклали канадський природодослідник і письменник Ернест Сетон Томнсон і британський морський полковник Баден Пауел.

Номер слайду 10

Герб Пластутрилиста квітка лілії – символ скаутського руху (відомий як Fleur-de-lis) – та тризуб, сплетені в одну гармонійну цілісність.

Номер слайду 11

Пласт був заснований  у 1911 році, невдовзі після заснування скаутського руху Робертом Бейден-Пауелом в 1907 р., а вже 12 квітня 1912 року у Львові пластуни склали першу Пластову присягу. Серед засновників організації були д-р. Олександр Тисовський, Петро Франко (син Івана Франка) та Іван Чмола. В основі назви “Пласт” лежить відповідник англійського Scout (розвідник), взятий за прикладом пластунів – козаків-розвідників

Номер слайду 12

Пласт застосовує власну унікальну методу виховання, основні принципи полягають у :добровільності членства в організації, вихованні і навчанні через гру та працю, поступовій програмі занять і випробувань, гуртковій системі самоорганізації, заохоченні ініціативи і самоврядування, пізнанні природи і житті серед природи, підтримці спеціальних зацікавлень і здібностей дітей та молоді.

Номер слайду 13

Членство в Пласті є пожиттєвим. Умовний віковий поділ передбачає 4 вікові категорії: новаки (6-12 років), юнаки (12-18 років), старші пластуни (18-35 років) пластуни-сеніори (від 35 років). Виховна та адміністративна праця в Пласті здійснюється старшими пластунами та пластунами-сеніорами виключно на волонтерських засадах. Пласт в Україні об’єднує майже вісім тисяч членів різного віку і таким чином є найбільшою молодіжною організацією України. Сьогодні 118 осередків Пласту діють у всіх областях України. Пласт активно співпрацює з органами державної влади та громадськими організаціями, реалізуючи різноманітні соціальні та виховні програми.

Номер слайду 14

Пластові табори – романтика у природіСаме на природі відбувається те, що складно виявити в умовах міста: розкривається характер юнака чи юначки, його витривалість, вміння зарадити собі, веселитися та активно відпочивати. Табір – це той показник, як лакмусовий папірець, наскільки діти в Пласті можуть реалізувати набуті теоретичні знання. Як розпалити вогонь, як збудувати кухню з природних матеріалів, туалет, душ, переправу через потік і ще сотні подібних, на перший погляд, дрібних деталей. Але з таких «дрібниць» і складається вся романтика Великої Гри.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
21 лютого 2023
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку