Метафора як мовна одиниця, несе своє мовну навантаження

Про матеріал
Метафора – це твердження про властивості об’єкта на основі деякої подібності з вже позначеним в переосмисленому значенні слова. Тут можливий гіпотетичний домисел і превалює суб’єктивне початок у погляді на дійсне. Тому метафора так широко експлуатується в кваліфікатівно-оціннії діяльності свідомості.
Перегляд файлу

Експлуатація метафори в кваліфікатівно-оціннії діяльності свідомості

Метафора як мовна одиниця, несе своє мовну навантаження

 

 Метафора це твердження про властивості об’єкта на основі деякої подібності з вже позначеним в переосмисленому значенні слова. Тут можливий гіпотетичний домисел і превалює суб’єктивне початок у погляді на дійсне. Тому метафора так широко експлуатується в кваліфікатівно-оціннії діяльності свідомості.

Історіографія метафори могла б навести досить переконливі факти, що свідчать про це. Лінгвістика і літературознавство, вийшовши з тісного співдружності, в якому вони перебували тривалий час, переслідують у вивченні та описі феномена метафори різні завдання.

Метафора як мовна одиниця, вживаючись в мові, несе своє мовну навантаження. Отже, доцільно виділити основні функції метафори, для того щоб визначити її роль в мові.

 

 

docx
Додано
30 січня 2019
Переглядів
612
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку