Презентація "Методи дослідження клітин. Типи мікроскопії".

Про матеріал

У презентації подано інформацію про історичний розвиток цитології: від відкриття клітин до формулювання клітинної теорії, а також описані основні методи дослідження клітин.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методи дослідження клітин. Типи мікроскопії

Номер слайду 2

Відкриття та перші дослідження клітин. Клітину відкрив Роберт Гук — англійський фізик, який удосконалив конструкцію мікроскопа й дослідив з його допомогою різні об’єкти, зокрема кору коркового дуба. Розглядаючи корок з допомогою мікроскопа, Гук побачив комірки, які нагадали йому монастирські келії, і назвав їх англійським словом cell («камера», «клітка», «клітина»).

Номер слайду 3

Відкриття та перші дослідження клітин. Наступний етап формування цитології як науки пов’язаний з голландцем Антоні ван Левенгуком, який працював наприкінці XVII — на початку XVIII ст. Він відкрив одноклітинні організми, еритроцити, сперматозоїди та інші клітини.

Номер слайду 4

Клітинна теорія та виникнення цитології1827 року Карл Бер відкрив яйцеклітину ссавців. 1831 року Роберт Броун описав ядра рослинних клітин. Карл Бер. Роберт Броун

Номер слайду 5

Клітинна теорія та виникнення цитології1839 року Теодор Шванн, порівнюючи клітини рослин і тварин і спираючись на висновки Шлейдена, сформулював клітинну теорію. У той самий період Маттіас Шлейден довів, що всі рослини складаються з клітин. Матіас Шлейден. Теодор Шван

Номер слайду 6

Основні положення клітинної теорії

Номер слайду 7

Клітинна теорія та виникнення цитології1859 року Рудольф Вірхов довів, що клітини виникають лише з клітин-попередників. Це все зумовило виникнення наприкінці XIX ст. окремої науки про клітини — цитології.

Номер слайду 8

Методи дослідження клітин

Номер слайду 9

Методи дослідження клітин

Номер слайду 10

Методи дослідження клітин

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацювати §9**Підручник: Біологія: підруч. для 9 кл. закл.заг.сер.освіти / Задорожний К. М.– Харків: «Ранок», 2017.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 9 клас, Презентації
До підручника
Біологія 9 клас (Задорожний К. М.)
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку