Методична розробка майстер-класу "Приготування різних видів бургерів"

Про матеріал
Майстер-клас для учнів. Майстер-клас розпочався презентацією "Історія виникнення бургерів". Майстра виробничого навчання Грибанова Яна Григорівна познайомила присутніх з технологією фарбування тіста різними барвниками природного походження, показала як правильно робити такий вид «фастфуду» як бургер, а саме: - Chiken Burger - Fisch Burger - Black Burger.
Перегляд файлу

ДНЗ « Бердянський центр професійно-технічної освіти»

 

 

 

 

 

Методична розробка позакласного заходу

Картинки по запросу красний бургерКартинки по запросу бургер зелений на тему: «Приготування різних видів бургерів»

 

                                      

 

                                             

 

Картинки по запросу бургери різні види

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бердянськ 2019р

 Ведучі: (по чергі вітаються іноземними мовами)

Good day ( Англійською)

Guten tag ( Німецькою)

Йоі ці ні ці (Японською)

Вuen dia (Іспанською)

Вuona giornata (Італійською)

Вonne journée (Французькою)

ДОБРИЙ ДЕНЬ! (разом)

Ведучий 1:  Ми щойно привіталися з вами різними іноземними мовами, і не дарма, адже ми разом з вами зараз поринемо в чудесний вир приготування однієї страви яка була, є та буде завжди популярною в різних країнах світу.

Ведучий 2:  Всі люди, не залежно від віку люблять смачно поїсти. Особливо, ніхто не зміг би відмовитись від соковитого, яскравого і апетитного бургера.

  Ведучий 1: Якщо ви вважаєте, що це просто хліб і м’ясна котлета – ви глибоко помиляєтеся. Адже приготування бургера – це саме по собі мистецтво.

    А навчитися вишукано і правильно робити такий вид « фастфуду» можна на майстер класі від майстра виробничого навчання Грибанової Яни Григорівни.

  Ведучий 2:   Це відмінна можливість цікаво провести час з користю і дізнатися багато чого нового.

   До вашої уваги практичний дегустаційний майстер клас на тему елітних, смачних та корисних бургерів.

Ведучий 1:

В програмі:

  • Chiken Burger
  • Fisch Burger
  • Black Burger

Ведучий 2:    Одним з останніх трендів у сфері харчування стали кольорові бургери. Бургери чорного,  розового, зеленого кольорів. У частини людей вони асоціюється з важким ранком понеділка.

    Як не дивно, багатьох людей відлякує  кольорова  їжа, але вони вирішуються спробувати подібний витвір сучасної кулінарії. І не шкодують про це, отримуючи ситість, приємний смак і звичайно ж гарне фото для завантаження в Instagram.

Ведучий 1:

      Бургер – це один з найпопулярніших перекусів у світі і вже багато років тримається в топі напрямків у ресторанній сфері.

Отже про історію, розвиток та приготування  цієї популярної страви ми зараз вас познайомимо.

    (Ведучі разом)               Історія бургера

Ведучий 1:

   Одним з найбільш знаменитих символів Америки в світі, поряд з джинсами і кока-колою, є гамбургер, або просто бургер, як його називають на Заході.            Гамбургер – це популярний американський бутерброд з «дуже американської» за своєю суттю історією появи. Взагалі, бургер – це різновид сендвіча, тобто бутерброда з інгредієнтами, розташованими між двома шматками хліба. Від інших видів сендвічів він відрізняється обов’язковою наявністю м’яса, хоча в останні кілька десятиліть з’явилося безліч варіацій з рибою і іншими інгредієнтами.

 Ведучий 2:

   Історія бургера починається цілих 8 століть тому в монгольській армії. У довгих військових кампаніях у монголів не було ні можливості, ні часу везти за собою великий обоз, тому вони харчувалися максимальної спрощеної їжею. Зокрема, вони клали нарізане м’ясо коней або верблюдів під сідло, де воно відбивалося через постійну скачки і повільно готувалося під впливом тепла, що виходить від коня. Отриману «відбивну» монголи вживали з кумисом. Ця страва стала основою для татарського біфштекса. За однією з версій, його привезли в Гамбург російські купці. За іншою версією, рецепт цієї страви привіз в Гамбург один з німецький купців зі своєї подорожі в Азію на початку 19 століття. Пізніше в Гамбурзі був винайдений гамбурзький стейк, який готували зі зробленого і обсмаженого в панірувальних сухарях фаршу.

Ведучий 1:

     Гамбурзький стейк став предтечею бургера (який в перекладі означає «гамбурзький»). Його рецепт привезли з собою до Америки численні німецькі іммігранти, а незабаром його стали готувати для них в портових закладах. У подальшій історії бургерів є різночитання – на звання його «першовідкривача» претендують до десяти чоловік. Швидше за все, тут має місце феномен «технологічного паралелізму», коли кілька людей роблять одне і теж відкриття в невеликий відрізок часу. Зрештою, щоб винайти бургер, досить покласти м’ясну котлету між шматками хліба.

   Ведучий 2:

  Історія поширення бургерів по всьому США, а потім і по всьому світу починається в 1916 році, коли Уолтер Андерсон відкриває свій перший ресторан, в якому готували бургери. Андерсон вперше додав у бургери новий інгредієнт – огірки. У 1923 році в його компанію вклав гроші Едгар Інграм. У цей період їм прийшла ідея про відкриття ресторану швидкого харчування. В результаті, в наступні кілька десятиліть компанія Андерсона «Уайт Касл» розрослася до сотні ресторанів швидкого харчування. Уолтер Андерсон по праву вважається «Генрі Фордом бургерів», тому що він вперше ввів у себе в ресторанах конвеєрну систему приготування їжі та обслуговування клієнтів. Всі процеси були стандартизовані, а ціна гамбургерів знизилася до п’яти центів, що принесло їм популярність серед широких верств населення.

Ведучий 1:

    Бургер став їжею індустріального століття – він швидко готувався, швидко продавався – кращий вибір для вічно поспішають американців. Особливо популярні бургери стали у автомобілістів через можливість придбати їх не виходячи з автомобіля.

     Справжній злет популярності і всесвітня популярність бургерів пов’язана з корпорацією «Макдоналдс», перший ресторан мережі якої був відкритий в 1937 році Патріком Макдональдом і двома його синами неподалік від міста Монровія в Каліфорнії. Завдяки активній політиці надання франшиз мережу «Макдоналдс» компанія зростала швидкими темпами, її перші закордонні ресторани відкрилися в Німеччині і Японії. З корпорацією «Макдоналдс» пов’язана максимальна стандартизація всіх процесів виробництва і продажу, здешевлення інгредієнтів і кінцевого продукту, активна рекламна політика.

 Ведучий 2:

   На сьогоднішній день, бургери – це популярний у всьому світі бутерброд, хоча з ними це слово – бутерброд – не в’яжеться. Це й не дивно, адже важко назвати бутербродом потрійний воппер, наприклад, в якому міститься тисяча кілокалорій (!). Бургери мають безліч регіональних різновидів. Існують бургери різного кольору та з різними видами  м’яса: індика, страуса і оленя; c ананасами і рисом, а також взагалі без м’яса – вегетаріанські гамбургери.

       Дотого ж в США багато років тому назад був організований конкурс поїдання бургерів, який увійшов в історію Америки і тепер щороку на день незалежності в США відбувається цей конкурс, переможці яких отримують 3 тисячи долларів. 

     Останнім часом у нас в Україні по великим містам також проходять такі змагання, які організовують власники мереж закладів швидкого харчування. Тож пропонуємо вам переглянути таке відео.

(Перегляд Відео)

Ведучий 1:

Шановні гості а тепер до вашої уваги найцікавіший момент нашого заходу , майстер клас з приготування різних видів бургерів.

(Показ приготування різних видів бургерів)

Ведучий 2: Доречі ! ми ледь не забули , сьогодні до нас завітав сенсаційний гість, винуватець нашого заходу або просто ….. БУРГЕР!!!!!

Бургер:

Нині я гостей чекаю 

Здивувати чим гадаю,  

Що ж би їм покласти в рот? 

Ну звичайно бутерброд! 

Ви на мене подивіться, 

Я на кухні чарівниця. 

Вправно й смачно все готую, 

Ще й співаю – не нудьгую. 

Тисячі рецептів знаю, 

Про здоров’я завжди дбаю. 

І корисними знаннями 

Поділюсь я зараз з вами. 

Запишіть рецепт незвичний: 

«Бутерброд екологічний». 

Має шість він елементів, 

Шість простих інгредієнтів. 

       Навпіл булку я розріжу, 

Що спекла уранці ненька 

Із зерна місцевих видів. 

Те зросло без пестицидів 

У Таврійських тай степах, 

З штучним зрошенням полях. 

Потім в хліб я соус брискну 

В ступці гарній дерев’яній, 

З дуба чорного, духмяній! 

Наче спецій там  букет! 

Розмішаю свій сиркет!

Далі лист кладу салата. 

На городі мого тата, 

Той листок зелений, добрий 

Виріс без хімічних добрив. 

Наче сонечко він сяє, 

Вітамінів купу має. 

І енергію світила 

Зберіга для доньки й сина! 

Далі смажену котлетку 

Покладу я наче казку, 

Найжаданішу для шлунку – 

Казку вищого ґатунку, 

Із хазяйської свині! 

ГМО у ній: ні, ні! 

Сир тоненько вправно ріжу, 

І котлетку   ним покрию - 

Ніби снігом завірюха. 

Не відтягнеш і за вуха! 

Майстер з досвідом, заправський, 

Обирає сир «Полтавський», 

На бактеріях живих - 

Найкорисніший для всіх! 

Зверху овочі свіженькі, 

Для Марійки та Оленки – 

Вітаміни додаткові. 

Ось і бургер мій готовий!!! 

 

 

Black Burger

Картинки по запросу черный бургер

 

 

 

 

Chiken Burger

 

 

 

 

Картинки по запросу зеленый бургер

 

 

 

 

Fisch Burger

 

Картинки по запросу красний бургер

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Грибанова Яна
Додано
9 грудня 2019
Переглядів
1105
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку