Методична розробка на тему: "Особливості підготовки здобувачів освіти до науково-дослідницьких робіт"

Про матеріал
Презентація "Особливості підготовки здобувачів освіти до науково-дослідницьких робіт" має наступну структуру: 1.Етапи дослідження. 2.Особливості підготовки до доповіді. 3.Основні поради здобувачам освіти щодо захисту науково-дослідницьких робіт. 4.Приклад науково-дослідницької роботи на тему: "Фемінітиви в сучасній українській мові".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: викладач української мови та літератури. Тетяна МІШИНАМетодична розробка на тему:«Особливості підготовки здобувачів освіти до написання науково-дослідницьких робіт»

Номер слайду 2

МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК є однією з форм розвитку творчості та об'єднує здобувачів освіти, які прагнуть вдосконалюватися у певній галузі знань та розширювати свій кругозір. МАН забезпечує інтелектуальний і духовний розвиток молоді, її підготовку до активної діяльності в різних галузях науки і техніки, сприяє самовизначенню в майбутній професії.

Номер слайду 3

Наукове дослідження – це особлива форма процесу пізнання, систематичне, цілеспрямоване вивчення предметів, процесів, явищ та об’єктів. У науковій роботі здобувач освіти повинен не лише продемонструвати вміння працювати з науковими джерелами, а й виконати самостійне дослідження.

Номер слайду 4

обирається відповідно до інтересів і нахилів здобувача освіти, його готовності до проведення науково-дослідницької діяльності саме у визначеному напряміНапрям дослідження

Номер слайду 5

Основні етапи дослідження4 Захист

Номер слайду 6

Основні етапи дослідженняІ етап Вибір об'єкта (теми) дослідження. Відповідно до свого кола інтересів здобувач освіти самостійно обирає галузь знань та об'єкт, який стане темою подальшого дослідження. Здійснити вибір дослідної теми також можна зі списку, який пропонує викладач або керівник секції. II етап Процес дослідження об'єкта. Після визначення теми починається пошук інформації, пов'язаної з об'єктом дослідження: пошук та первинні нотатки-відомості з теми дослідження (будь-які джерела інформації: довідники, енциклопедії; відомості з Інтернету; отримання консультацій у фахівців); пошук та запис нових, не відомих раніше фактів (теоретично і/або практично виявлення властивостей об'єкта дослідження; здійснення пошуку нового практичного застосування знайдених властивостей; аналіз та узагальнення знайдених знань)

Номер слайду 7

III етап Оформлення результатів дослідження. Результати дослідження оформлюються у вигляді текстового, графічного і/або комп'ютерного продукту. IV етап Демонстрація результатів дослідження. Захист роботи відбувається на конкурсі дослідницьких робіт. До захисту необхідно: підготувка 7-хвилинної доповіді з теми дослідження; підібір або створення наочного матеріалу; попереднє обговорення своєї доповіді із іншими здобувачами освіти-дослідниками.

Номер слайду 8

IV. Захист дослідження

Номер слайду 9

Особливості підготовки до доповіді

Номер слайду 10

Основні поради здобувачам освіти щодо захисту науково-дослідницьких робіт:

Номер слайду 11

МIНIСТEРСТВO OСВIТИ I НAУКИ УКРAЇНИМAЛA AКAДEМIЯ НAУК УКРAЇНИЖИТOМИРСЬКE ТEРИТOРIAЛЬНE ВIДДIЛEННЯКОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ«ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЮНАЦЬКОЇ ТА ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ» ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИФЕМІНІТИВИ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ

Номер слайду 12

Об’єкт дослідження: номінації на позначення осіб жіночої статі. Предмет дослідження:фемінітиви, історія їх появи, словотвірна й лексико-семантична структура загальних жіночих найменувань, особливості їх утворення і використання у художніх текстах.

Номер слайду 13

Мета дослідження:роль фемінітивів в українській мові та способи їх утворення з подальшим аналізом прикладів. Завдання дослідження: -дослідити способи формування фемінітивів в українській мові; -виявити особливості вживання фемінітивів, визначити способи їх утворення; -проаналізувати вживання фемінітивів на основі творів О. Кобилянської та у засобах масової інформації.

Номер слайду 14

Структура роботи: робота складається зі вступу, двох розділів, висновків і списку використаних джерел. Загальний обсяг – 40 сторінок.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 червня 2023
Переглядів
230
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку