Методична розробка (презентація) уроку миру 10 на тему "Зусилля по збереженню спадщини"

Про матеріал
Проект "Уроки миру" реалізується в межах Меморандуму про співпрацю між Полтавським державним медичним університетом та міжнародною організацією HWPL (Сеул, Республіка Корея) за підтримки ГО «Університетська Єдність»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСВІТА МИРУ HWPLУрок 10. Зусилля по збереженню спадщини

Номер слайду 2

Поміркуймо!Що таке спадщина людства?

Номер слайду 3

Що таке спадщина людства? Вся спадщина – це активи, які повинні передаватися майбутнім поколінням, щоб їх любили та розвивали. Крім того, люди, які передають таку матеріальну і нематеріальну спадщину, самі є частиною світової спадщини.

Номер слайду 4

ЮНЕСКО пояснює світову спадщину так: «[...] наша спадщина минулого – те, чим ми живемо сьогодні і що ми передаємо майбутнім поколінням». Спадщина світу приносить універсальну цінність всьому людству незалежно від того, де вона існує.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Об'єкти культурної спадщини включають монументальні скульптури, будівлі, споруди, картини, історичні місця, які несуть в собі універсальні цінності. Історичний центр Львова1. Львів – ансамбль історичного центру

Номер слайду 7

Ансамбль Собору Святого Юра

Номер слайду 8

Софіївський Собор2. Київ: собор святої Софії та прилеглі чернечі будівлі, Києво-Печерська лавра

Номер слайду 9

Києво-Печерська Лавра

Номер слайду 10

Церква Спаса на Берестові

Номер слайду 11

3. Геодезична дуга Струве

Номер слайду 12

4. Резиденція митрополитів Буковини і Далмації

Номер слайду 13

5. Дерев'яні церкви карпатського регіону в Польщі та Україні

Номер слайду 14

6. Стародавнє місто Херсонес Таврійський і його хора

Номер слайду 15

7. Історичний центр Одеси

Номер слайду 16

Місця природної спадщини – це місця природи, які складаються з органічних і біологічних матеріалів, природних регіонів чи природних історичних місць, які демонструють видатну красу, або місць, які необхідно зберегти, оскільки вони забезпечують середовище проживання для різних тварин і рослин. 8. Букові праліси Карпат

Номер слайду 17

Місця змішаної спадщини мають як природне, так і культурне значення. Крім того, традиційна культура кожної країни і регіону або ключові записи в усьому світі – це світова спадщина, яку повинні захищати і зберігати всі громадяни світу. Гора Афон (Греція)

Номер слайду 18

Поміркуймо!Чому світова спадщина важлива і цінна для нас?

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Поміркуймо!Чому ми повинні зберігати спадщину?

Номер слайду 21

Ангкор-Ват, Камбоджа

Номер слайду 22

Ангкор-Ват, Камбоджа

Номер слайду 23

Музей Г. Сковороди

Номер слайду 24

Музей Г. Сковороди, після 7 травня 2022

Номер слайду 25

Музей Г. Сковороди

Номер слайду 26

Чому Південна Корея?«Я бажаю, щоб моя країна була найпрекраснішою в світі. Я не бажаю, щоб вона була найбагатшою і могутньою. Я відчув біль вторгнення іншої країни, тому не хочу, щоб моя країна вторгалася в інші. Досить того, що наше багатство робить наше життя багатим, а наша сила здатна запобігти вторгненню інших. Єдине, чого я бажаю найбільше, – це сила великої культури. Все тому, що культурна сила робить нас щасливими і може дати це щастя іншим. Збройні сили і економічний потенціал – це не те, чого не вистачає людству в даний час. Сьогодні досить жити в комфорті завдяки природі і науці. Основна причина, завдяки якій людство відчуває себе нещасним, полягає в нестачі людяності, милосердя і любові. Якщо ми зможемо розвинути такі якості, всі 2 мільярди людей зможуть бути задоволеними і жити з нинішньою кількістю благ. Єдине, що може сприяти розвитку цих чеснот – це культура. Я не хочу, щоб моя країна копіювала інших, але бажаю, щоб вона стала колискою нової високої культури, що дає приклад для інших країн. Тому я бажаю, щоб справжній мир у всьому світі почався з Кореї і через неї.» – Кім Гу «Моє бажання» (з «Щоденника Пек Бом»

Номер слайду 27

Найцінніша спадщина – це мир!«Моя робота полягає у тому, щоб припинити війни у всьому світі, досягти миру і залишити його у вічну спадщину майбутнім поколінням»Лі Ман Хі/ Голова HWPL, Пд. Корея

pptx
Додано
12 червня 2023
Переглядів
253
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку