Методична розробка спортивного заходу для здобувачів освіти початкової школи

Про матеріал
Мета заходу: Зміцнення здоров'я, виховання правильного відношення до здорового способу життя, виховання морально-вольових якостей (наполегливості, працелюбства, сміливості) Місце проведення: спортивна зала. Учасники: 2 команди по 8 чоловік у кожній
Перегляд файлу

Сценарій спортивного заходу

Мета заходу: Зміцнення здоров'я, виховання правильного відношення до здорового способу життя, виховання морально-вольових якостей (наполегливості, працелюбства, сміливості)

Місце проведення: спортивна зала.

Учасники: 2 команди по 8 чоловік у кожній

Система оцінювання: За перемогу команди отримують 2 бали, за поразку – 1 бал. За порушення бали можуть бути зняті.

Нагородження переможців:

І місце – грамота, солодкий приз,        ІІ місце – грамота.

Порядок проведення змагань:

  1. Парад та представлення команд.
  2. Пояснення правил змагань
  3. Проведення конкурсів
  4. Підбиття підсумків, нагородження переможців та призерів

Обладнання: естафетні палички, стійки, скакалки, м’ячі баскетбольні і волейбольні, м’ячі для настільного тенісу, ложки.

Програма змагань:

  • Привітання команд
  • Представлення суддівської колегії
  • Пояснення правил змагань

Вчитель: Галина Яківна.

1. Конкурс «Хто швидше»:

Команди шикуються в колони по одному. Перші у колонах мають естафетну паличку ( кеглю). За сигналом вони починають бігти до стіни на відстані 10 м від лінії старту. Добігши до стіни бігом повертаються назад і передають паличку (кеглю) наступному гравцеві. Перемагає команда, гравці якої швидше впораються із завданням.

2. Конкурс «Кроки з присідом»: Команди шикуються в колони по одному. Перші у колонах рухаються по сигналу – два кроки - присіли і т.д. обійшли кеглі та повернулись до команди.

3. Конкурс «Кроки з поворотом»: Команди шикуються в колони по одному. Перші у колонах рухаються по сигналу – три кроки – повернулись - підстрибнули і т.д. обійшли кеглі та повернулись до команди.

Вчитель: Людмила Василівна

4. Конкурс «Стрибунці»: Команди стоять у колонах по одному. Перший учасник за сигналом затискає між колінами  м’яч і стрибає на двох ногах до позначки на відстані 10 м, де лежить скакалка. Кладе м’яч на позначку, бере скакалку і, стрибаючи через неї повертається назад, передає скакалку наступному. Другий гравець стрибає через скакалку до позначки, там залишає скакалку, затискає між колінами м’яч і, стрибаючи на двох, повертається назад. Усі члени команди по черзі виконують те ж завдання. Перемагає команда, що швидше і правильно впорається із завданням.

5. Конкурс «Тачка»:

Команди стоять у колони по одному. Перший гравець стоїть на руках, за ноги його тримає другий. За сигналом обидва гравці рухаються до позначки на відстані 5 м від лінії старту. За позначкою перший гравець залишається, другий повертається до команди і стає на руки, а за ноги його тримає наступний гравець. Гра триває. Виграє команда, що швидше впорається із завданням і вишикується на лінії фінішу.

6.Конкурс «Підкинутий м»яч»:

Команди стоять у колони по одному. Перший гравець робить два кроки -  підкидає м»яч -  ловить і т.д. Обійшли кеглі та повернулись назад.

Вчитель: Алла Іванівна

7. Конкурс «Павучок»:

В положенні упор присівши позаду затиснути м’яч між колінами і грудьми. У такому положенні пересуватися обличчям вперед до стійки, що знаходиться на відстані 6-7 м від лінії старту. Залишити м’яч за стійкою і повернутися назад у тому ж положенні, але без м’яча. Передати естафету наступному.  Наступний гравець рухається у тому ж положенні без м’яча до стійки, бере м’яч і так само, але з м’ячем повертається назад.  Якщо м’яч випав, то необхідно підібрати його і почати естафету з того місця, де він впав.

8. Конкурс«Естафета друзів»:

Гравці команд розподіляються парами. Перша пара затискає кульку між головами  і так рухається до стійки. Оббігши стійку, тим же чином повертаються назад, передають м’яч наступній парі. Перемагає команда, що швидше впорається із завданням.

9. Конкурс «Передача м»яча»

Команди стоять у колоні по одному. Перший гравець  передає м»яч зверху, останній гравець біжить вперед і знову передає м»яч ( кожен гравець має потримати в руках м»яч). Передача м»яча  внизу гравцями поміж ніг.

Вчитель: Світлана Миколаївна

10. Конкурс « Обручі»

11. Конкурс «Кеглі»:

Гравці кожної команди по черзі оббігають кеглі набиваючи м»яч по підлозі та повертаються назад таким же чином.

12. Конкурс «М’яч у ложці»:

Команди шикуються у колони. За сигналом перші номери рухаються до стійки ( кеглі ), оббігають її, утримуючи тенісний м’яч у ложці. Тим же чином повертаються назад і передають естафету наступному. Перемагає команда, що швидше впорається із завданням. Якщо м’яч впав, його треба підняти і продовжити естафету з того місця, де він впав.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
16 лютого 2020
Переглядів
398
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку