Методична розробка відкритого уроку "Оприбуткування та видача готівки"

Про матеріал
Методична розробка відкритого уроку "Оприбуткування та видача готівки", стане в нагоді майстрам виробнмчого навчання для професійно-технічних навчальних закладів.
Перегляд файлу

Ордена «Знак Пошани» Вище Професійне Училище № 75

 

 

 

 

 

Методична розробка

на тему:

«Оприбуткування та видаток готівки»

 

 

 

 

                                           Виконала:  майстер в/н

Цикало Юлія Миколаївна

 

 

 

 

Олександрівка 2020


План уроку №

Спеціальність: Обліковець з реєстрації  бухгалтерських даних.

 Тема програми: Облік грошових коштів

Тема уроку: Оприбуткування та видаток готівки.

Тип уроку: Урок формування складних умінь

Кількість годин: 6 

Мета уроку:

Навчальна: Вдосконалення прийомів роботи з документацією при розрахунках готівкою..

Розвиваюча:  Формування в здобувачів освіти уміння роботи з касовими документами.

Виховна: Формування культури виробничої діяльності при роботі з готівкою.

Матеріально-технічне забезпечення: Обчислювальна техніка

Методичне забезпечення: Бутинець Ф.Ф. «Бухгалтерський фінансовий огляд» Житомир ПП «Рута» 2008р. План рахунків бухгалтерського обліку.

Методи і прийоми навчання: робота здобувачів освіти із дидактичними та інструкційно-технологічними картками, виконання завдань.

 

Хід уроку

І. Організаційна частина:

- перевірка наявності здобувачів освіти;

- перевірка готовності здобувачів освіти до заняття;

- допуск здобувачів освіти з правил безпеки праці перед виконанням лабораторних та практичних робіт.

 

ІІ. Вступний інструктаж:

 

2.1. Актуалізація знань:

 - повідомлення теми програми і уроку;

 -  цільова установка уроку;

 - перевірка (закріплення) знань, умінь і навичок за матеріалами попередніх занять, взаємопов’язаних з цілями та задачами даного уроку фронтальна бесіда

Що таке готівка?

На яких рахунках ведеться облік грошових коштів?

На яких рахунках ведеться облік грошових коштів у касі?

Що являє собою касова книга?

Як документально оформляють касові операції?

Хто встановлює ліміт каси підприємству?

Порядок розрахунку ліміту каси підприємства.

Кому здається розрахунок ліміту касу?

 Які наслідки перевищення ліміту в касі?

Хто відповідає за розрахунок ліміту каси?

 

- пояснення характеру і призначення роботи здобувачів освіти, запланованої на уроці.

 

2.2. Пояснення нового матеріалу:

- пояснення нової інформації з демонстрацією нових операцій і прийомів професійної діяльності;

- пояснення характеру і послідовності виконання учнями запланованих робіт;

- попередження про типові помилки, яких припускаються учні: заповнення необхідних реквізитів не в повному обсязі, не відображення залишків в касовій книзі на початок робочого дня, невірно виконані арифметичні підрахунки.

- опитування деяких здобувачів освіти за новим матеріалом:

1.На підставі яких документів оформляються касові операції з надходження грошових коштів?

2.На підставі яких документів оформляються касові операції з виплати грошових коштів?

3. Коли здійснюється запис в касову книгу та журнал  реєстрації прибуткових та видаткових касових ордерів?

4. Який строк і порядок здачі звіту касиром головному бухгалтеру?

5. На яких рахунках відображається видача та оприбуткування готівки?

6. В якій відомості відображаються операції по розрахунках готівкою?

- пробне виконання ними показаних прийомів для перевірки доступності нового навчального матеріалу:  заповнити прибутковий ордер,видатковий ордер, відомості, касову книгу, журнал реєстрації прибуткових та видаткових ордерів та журнал реєстрації господарських операцій.

- відповідь на запитання  здобувачів освіти.

 

ІІІ. Поточний інструктаж:

 

  •                    видача завдань для самостійної роботи здобувачів освіти - інструкційні  картки , Завдання№____(Додатки___)
  •                    ознайомлення здобувачів освіти з критеріями оцінювання виконаних робіт;
  •                    самостійна робота здобувачів освіти: обробка документації пов’язаної з оприбуткуванням та видатком готівки, Завдання№____ (Додаток№___)
  •                    здійснення цільових обходів робочих місць здобувачів освіти:
  • обхід робочих місць здобувачів освіти з метою перевірки дотримання охорони праці;
  • обхід робочих місць здобувачів освіти з метою перевірки послідовності;
  • обхід робочих місць здобувачів освіти з метою перевірки дотримання інструкційно-технологічних карток;
  • обхід робочих місць здобувачів освіти з метою надання консультацій.
  •                    прийом майстром виконаних робіт;
  •                    прибирання робочих місць.

 

IV. Заключний інструктаж:

  •                    аналіз діяльності здобувачів освіти впродовж всього уроку:
  • розбір типових помилок, допущених при виконанні учбово-виробничих робіт, вказівка шляхів їхнього попередження;
  •                    об’єктивне обґрунтування виставлених учням оцінок;

 

V. Домашнє завдання.

Видача домашнього завдання: повторення теоретичного матеріалу з бухгалтерського обліку, Повторити рахунки класу 3 «Кошти, розрахунки та інші активи».

 

 

Майстер в/н _______________________Ю.М. Цикало

 

Конспект уроку

Тема уроку: Оприбуткування та видаток готівки.

Оприбуткування готівки здійснюється на підставі прибуткового касового ордеру (ПКО), підписаного головним бухгалтером або уповноваженим на це особам .

При цьому, особі, яка здала гроші, після отримання їх касиром видається квитанція, підписана головним бухгалтером та касиром. ПКО в залежності від цілей використання коштів, які надходять до каси, повинен мати юридичне обґрунтування. В прибутковому касовому ордері зазначають, від кого прийнято гроші, на якій підставі, сума (цифрами і прописом), підпис головного бухгалтера і касира.

Підприємства й індивідуальні підприємці, які здійснюють розрахунки з споживачами у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг за готівку з допомогою ,належним чином, зареєстрованих електронних касових апаратів (ЕККА), повинні обов’язково видавати споживачеві касовий чек, як документ, що підтверджує оприбуткування готівки. Готівкові рахунки з покупцями і замовниками через ЕККА здійснюються, як правило, в операційних касах. Електронні контрольно-касові апарати товарно - касові книги не застосовуються при проведенні розрахунків у касах на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності, де проводяться ці операції з оформлення прибуткових ордерів з виданням відповідних квитанцій, підписаних і звірених печаткою у встановленому порядку.

Товарний чек використовується при розрахунках з покупцями і замовниками по реалізації продукції, товарів, робіт або послуг під час виходу з ладу ЕККА або на період тимчасового відключення електроенергії, коли видача касового чеку не можлива. Виписку товарного чека, його відображення в товарно-касовій книзі (ТКК) і його видання покупцеві здійснює матеріально відповідальна особа (касир).

Отримання грошей з банку здійснюється через касира або іншу уповноважену на те особу по грошовому чеку, виписаному на її ім’я.

Для одержання в банку чекової книжки необхідно заповнити заяву, в якій зазначається прізвище, ім’я, по-батькові касира і зразок його підпису. Заява повинна бути завірена печаткою підприємства, підписами керівника та головного бухгалтера. За цією заявою касир одержує чекову книжку на 25 або 50 чеків. Зберігається чекова книга в касі підприємства. Жодних виправлень у чекових не допускається. На корінці чеку вказується прізвище, ім’я, та по батькові особи, якій доручено одержання готівки.

Витрачання готівки з каси оформляється видатковим касовим ордером.

Він підписується керівником і головним бухгалтером підприємства або особами, ними уповноваженими. Якщо на доданих до видаткових касових ордерів документах – заявах, рахунках, інших розрахункових документах присутній дозволяючий надпис керівника підприємства, то його підпис на видаткових ордерах не є обов’язковим. У випадку видачі грошей окремій особі за видатковим касовим ордером касир вимагає пред’явлення документу, який засвідчує особу отримувача і містить фотокартку та особистий підпис власника

На операцію по здачі грошей до банку, касир крім видаткового касового ордеру, також оформлює об’яву на внесок готівкою, в якій вказує дату операції, хто здає кошти і через кого, банк та назву одержувача, суму цифрами і прописом, призначення внеску, номер власного рахунку. Об’ява складається з трьох частин. Перша частина залишається в банку, друга (квитанція) – передається касиру, третя (ордер) – повертається підприємству з випискою банку після зарахування грошей на поточний рахунок.

Оплата праці, виплата допомог по тимчасовій непрацездатності, стипендій, премій тощо проводиться касиром за платіжними відомостями, без складання видаткового касового ордера на кожного отримувача. На титульному аркуші платіжної відомості робиться надпис про видачу грошей за підписами керівника та головного бухгалтера або осіб, уповноваженими, із зазначенням строків видачі грошей і суми прописом. В аналітичному порядку може оформлюватись і разова видача грошей на оплату праці (у випадку відпустки, хвороби, тощо), а також видача підзвіт на витрати, пов’язані із службовими відрядженнями, декільком особам. По закінченні трьох робочих днів, які встановлені для виплати заробітної плати, бухгалтер випускає ВКО на загальну виплачену за платіжною відомістю суму.

Прибуткові та видаткові касові ордери чи документи, що їх замінюють, до передачі в касу реєструються бухгалтерією в журналі реєстрації прибуткових та видаткових касових ордерів (форма № КО-3). Журнал реєстрації побудованого таким чином, що за його даними здійснюється контроль за цільовим призначенням готівки, отриманої і витраченої підприємством. Після реєстрації касові ордери передаються бухгалтером в касу підприємства для виконання. Видаткові касові ордери, оформлені за платіжними відомостями на виплату заробітної плати, реєструються після видачі.

Всі факти надходження і вибуття готівки на підприємстві відображаються в касовій книзі.

Касова книга – обліковий регістр, призначений для обліку касових операцій касиром підприємства.

Кожне підприємство, що має касу, веде тільки одну касову книгу в національній валюті, яка повинна бути пронумерованою, прошнурованою і опечатаною сургучною або мастичною печаткою. Кількість аркушів в касовій книзі підтверджується підписами керівника і головного бухгалтера цього підприємства або вищестоящого органу.

На кожну іноземну валюту відкривається окрема касова книга.

Записи в касовій книзі здійснюються у 2-х примірниках через копіювальний папір кульковою ручкою темного кольору або чорнилами. Перші примірники аркушів залишаються в касовій книзі. Другі примірники повинні бути відривними і є звітами касира. Перші і другі примірники нумеруються однаковими номерами. Приписки та необумовлені виправлення в касовій книзі забороняються. Зроблені виправлення завіряють підписами касира і головного бухгалтера підприємства або особи, яка його замінює.

Записи в касовій книзі здійснюються касиром одразу ж після отримання або по замінюючих його документах. В кінці кожного робочого дня касир підбиває підсумки операцій за день, виводить залишок грошей на наступне число і передає до бухгалтерії звіт касира.

Звіт касира – це документ, який передається касиром підприємства в бухгалтерію, і представляє собою відривний листок касової книги з додатком прибуткових та видаткових касових документів.

Надходження і видача грошових документів оформлюються прибутковими та видатковими касовими ордерами або накладними, що їх замінюють. Касир складає звіт про рух грошових документів.

Здача виручки інкасатору оформлюється супровідною відомістю, яка складається в трьох примірниках через копіювальний папір: перший примірник (супровідна відомість) вкладають в інкасаторську сумку, другий (накладна) – віддають інкасатору при отриманні ним сумки, третій (копія супровідної відомості) – залишається в касі підприємства (інкасатор розписується на цьому примірнику і ставить відповідний штамп) і служить підставою для списання коштів з касира, який підтверджує здачу грошей до каси банку. На зворотному боці першого і другого примірників вказаних документів матеріально відповідальні особи заповнюють покупюрний опис грошей, що здаються.

Підставою для прийняття сум грошових коштів в дорозі облік є:

  •                   при здачі виручки – квитанція установи банку, ощадної каси, поштового відділення, копії супровідних відомостей на здачу виручки інкасатором банку тощо;
  •                   по сумах, що переказані вищестоящими організаціями, - отримані від них повідомлення (авізо) із зазначеною датою, номером платіжного доручення, суми і назви установи банку чи поштового відділення, яке прийняло перерахування.

 

Критерії оцінювання для теми

Бали

Знає

Бали

Уміє

1

Здобувач освіти (слухач) має незначні ба­зові загальні знання з основних відомостей оперативного обліку під прямим керівництвом у стру­ктурованому середовищі. Знання потребують постійної підтримки.

1

Здобувач освіти (слухач) має незначні ба­зові загальні навички і здатний виконувати прості завдання, пов’язані з оперативним обліком, записами, документами за ви­дами обліку під прямим керівни­цтвом у структурованому сере­довищі. Навички навчання по­требують структурованої під­тримки. Без присвоєння кваліфі­кації.

2

Здобувач освіти (слухач) має незначні ба­зові загальні знання з основних відомостей оперативного обліку під прямим керівництвом у стру­ктурованому середовищі. Знання потребують постійної підтримки.

2

Здобувач освіти (слухач) має незначні ба­зові загальні навички і здатний виконувати прості завдання, пов’язані з оперативним обліком, записами, документами за ви­дами обліку під прямим керівни­цтвом у структурованому сере­довищі. Навички навчання по­требують структурованої під­тримки. Без присвоєння кваліфі­кації.

3

Здобувач освіти (слухач) має незначні ба­зові загальні знання з основних відомостей оперативного обліку під прямим керівництвом у стру­ктурованому середовищі. Знання потребують постійної підтримки.

3

Здобувач освіти (слухач) має незначні ба­зові загальні навички і здатний виконувати прості завдання, пов’язані з оперативним обліком, записами, документами за ви­дами обліку під прямим керівни­цтвом у структурованому сере­довищі. Навички навчання по­требують структурованої під­тримки. Без присвоєння кваліфі­кації.

4

Здобувач освіти (слухач) має обмежений обсяг знань з основних відомос­тей оперативного обліку, які є в основному конкретними і зага­льними за характером. Несе час­ткову відповідальність за своє навчання. Знання потребують постійного контролю.

4

Здобувач освіти (слухач) має обмежений обсяг навичок і більш широкі компетенції щодо оперативного обліку грошових коштів, матері­алів; ведення відповідних записів у первинних документах, під­биття підсумків, які є в основ­ному конкретними і загальними за характером. Застосовує нави­чки під прямим керівництвом у структурованому середовищі. Кваліфікація присвоюється, але потребує подальшого удоскона­лення через досвід роботи або навчання.

5

Здобувач освіти (слухач) має обмежений обсяг знань з основних відомос­тей оперативного обліку та його організації, які є в основному конкретними і загальними за ха­рактером. Несе часткову відпо­відальність за своє навчання. Знання потребують контролю.

5

Здобувач освіти (слухач) має обмежений обсяг навичок і більш широкі компетенції щодо оперативного обліку грошових коштів, матері­алів; ведення відповідних записів у документах за видами обліку в журналах або на картках, під­биття підсумків, які є в основ­ному конкретними і загальними за характером. Застосовує нави­чки під прямим керівництвом у структурованому середовищі. Кваліфікація присвоюється, але потребує подальшого удоскона­лення через досвід роботи або навчання.

6

Здобувач освіти (слухач) має обмежений обсяг знань з основних відомос­тей оперативного обліку та його організації, які є в основному конкретними і загальними за ха­рактером. Несе часткову відпо­відальність за своє навчання. Знання потребують контролю.

6

Здобувач освіти (слухач) має обмежений обсяг навичок і більш широкі компетенції щодо оперативного обліку грошових коштів, матері­алів; ведення відповідних записів у документах за видами обліку в журналах або на картках, під­биття підсумків, складанні вста­новленої звітності, відомостей і зведень, які є в основному конк­ретними і загальними за характе­ром. Застосовує навички під прямим керівництвом у структу­рованому середовищі. Кваліфі­кація присвоюється, але потре­бує подальшого удосконалення через досвід роботи або на­вчання.

7

Здобувач освіти (слухач) має широкі зага­льні та базові теоретичні знання з одиниць вимірювання обсягів продукції, яка виробляється підприємством; основних відо­мостей видів оперативного обліку, форм його організації. Відповідає за своє власне на­вчання.

7

Здобувач освіти (слухач) має конкретні практичні навички щодо опера­тивного обліку грошових коштів, матеріалів, відповідних записів в первинних документах за видами обліку (нарядах, матеріальних та прибуткових ордерах, вимогах, накладних тощо), в журналах або на картках, підбиванні підсумків, складанні встановленої звітності, відомостей і зведень. Здатний виконувати завдання під керівництвом. Має обмежений досвід практики у конкретному аспекті роботи чи навчання.

8

Здобувач освіти (слухач) має широкі зага­льні та базові теоретичні знання з одиниць вимірювання обсягів продукції, яка виробляється підприємством; основних відо­мостей видів оперативного обліку, форм його організації. Має широкі загальні знання.

8

Здобувач освіти (слухач) має конкретні практичні навички щодо опера­тивного обліку грошових коштів, матеріалів, обсягу готової про­дукції, відповідних записів в первинних документах за видами обліку (нарядах, матеріальних та прибуткових ордерах, вимогах, накладних тощо), в журналах або на картках, підбиванні підсумків, складанні встановленої звітності, відомостей і зведень. Здатний виконувати завдання під керівництвом. Має обмежений досвід практики у конкретному аспекті роботи чи навчання.

9

Здобувач освіти (слухач) має широкі загальні та базові теоретичні знання з одиниць вимірювання обсягів продукції, яка виро­бляється підприємством; основ­них відомостей видів опера­тивного обліку, форм його організації. Має широкі загальні та базові теоретичні знання.

9

Здобувач освіти (слухач) має конкретні практичні навички щодо опера­тивного обліку грошових коштів, матеріалів, обсягу готової про­дукції, витрат сировини, відпо­відних записів в первинних документах за видами обліку (нарядах, матеріальних та прибуткових ордерах, вимогах, накладних тощо), в журналах або на картках, підбиванні підсумків, складанні встановленої звітності, відомостей і зведень. Здатний виконувати завдання під керівництвом. Має обмежений досвід практики у конкретному аспекті роботи чи навчання.

10

Здобувач освіти (слухач) має значні конкретні, теоретичні знання, щодо видів оперативного обліку, його організації, форм первинної документації, порядку їх заповнення; одиниць вимірюван­ня обсягів продукції, яка вироб­ляється підприємством; правил експлуатації обчислювальної техніки, основ організації праці, трудового законодавства, форму­вання прибутків. Має здатність застосовувати спеціальні знання і здатен до самокерування при навчанні.

10

Здобувач освіти (слухач) має значні конкретні практичні навички та компетенції щодо ведення роботи з оперативного обліку грошових коштів, матеріалів, обсягу готової продукції, витрат сировини, ведення відповідних записів в первинних документах за видами обліку (нарядах, матеріальних та прибуткових ордерах, вимогах, накладних тощо), в журналах або на картках, підбиває підсумки, скла­дає встановлену звітність, відо­мості і зведення. Визначається здатність застосовувати спеці­альні навички та компетенції вирішувати проблеми незалежно. Має практичний досвід у роботі як у простих так і виняткових ситуаціях.

11

Здобувач освіти (слухач) має значні конкретні знання щодо видів оперативного обліку, його організації, форм первинної документації, порядку їх запов­нення; одиниць вимірювання обсягів продукції, яка вироб­ляється підприємством; правил експлуатації обчислювальної техніки, основ організації праці, трудового законодавства, форму­вання прибутків. Має здатність застосовувати спеці­альні знання і здатен до самокеруванні при навчанні.

11

Здобувач освіти (слухач) має значні конкретні практичні навички та компетенції щодо ведення роботи з оперативного обліку грошових коштів, матеріалів, обсягу готової продукції, витрат сировини, ведення відповідних записів в первинних документах за видами обліку (нарядах, матеріальних та прибуткових ордерах, вимогах, накладних тощо), в журналах або на картках, підбиває підсумки, складає встановлену звітність, відомості і зведення. Визнача­ється здатність застосовувати спеціальні навички та компетен­ції вирішувати проблеми неза­лежно. Має практичний досвід у роботі як у простих так і виняткових ситуаціях.

12

Здобувач освіти (слухач) має значні конкретні теоретичні знання, щодо видів оперативного обліку, його організації, форм первинної документації, порядку їх запов­нення; одиниць вимірювання обсягів продукції, яка виробля­ється підприємством; правил експлуатації обчислювальної техніки, основ організації праці, трудового законодавства, форму­вання прибутків. Має здатність застосовувати спеці­альні знання і здатен до самокерування при навчанні.

12

Здобувач освіти (слухач) має значні конкретні, практичні навички та компетенції щодо ведення роботи з оперативного обліку грошових коштів, матеріалів, обсягу готової продукції, витрат сировини, ведення відповідних записів в первинних документах за видами обліку (нарядах, матеріальних та прибуткових ордерах, вимогах, накладних тощо), в журналах або на картках, підбиває підсумки, складає встановлену звітність, відомості і зведення. Визнача­ється здатність застосовувати спеціальні навички та компетен­ції вирішувати проблеми неза­лежно. Має практичний досвід у роботі як у простих так і виняткових ситуаціях.



Інструкційно – технологічна картка

 

Завдання 1

  1.               На підставі даних таблиці 1 скласти прибуткові та видаткові касові ордери.
  2.               Здійснити записи до касової та скласти звіт касира за 1 вересня.
  3.               Записати в журнал реєстрації господарські операції за вересень і скласти по них бухгалтерські проводки.
  4.               Беручи до уваги, що за синтетичним рахунком 30 “Каса” залишок станом на 01.09. становить – 75грн., відобразити бухгалтерські записи в журналі № 1 і відомості № 1.1.
  5.               Закрити журнал № 1 і відомість № 1.1, підрахувати обороти по рахунку 30 “Каса” та визначити залишок на кінець місяця.

Таблиця 1

Дата здійснення операції

Зміст операції

Найменування та номер документа

01 вересня

Касиром Іванченко Н.П. 01.09 по чеку № 0712300 одержано з рахунку в банку 920 грн., в т. ч. для виплати заробітної плати – 320 грн.; авансу на відрядження – 400 грн.; матеріальної допомоги – 200 грн.

Прибутковий касовий ордер № 125

01 вересня

Менеджером Ткаченко П.В. внесений до каси невикористаний залишок підзвітної суми – 65 грн.

Прибутковий касовий ордер № 126

01 вересня

Водію Остапенку В.І. 01.09. видано у підзвіт на відряджувальні витрати – 400 грн. При одержанні коштів водій Остапенко В.І. пред’явив паспорт: серія БК, № 256726, виданий Печерським ВВС м. Києва 12.02.96.

Видатковий касовий ордер № 450

01 вересня

Закрійниці Ніконенко В.М. 01.09. видано заробітну плату у сумі 320 грн. При одержанні коштів Ніконенко В.М. надала паспорт серії 4-БК № 239475, виданий Дніпровським ВВС м. Києва 18.03.90.

Видатковий касовий ордер № 451

01 вересня

Швачці Левченко М.М. 01.09. видана матеріальна допомога в сумі 200 грн. При одержанні коштів робітниця надала паспорт серії 7-БК № 442714, виданий Радянським ВВС м. Києва 14.12.89.

Видатковий касовий ордер № 452

Таблиця 2

Журнал реєстрації господарських операцій по касі за вересень

п/п

Дата

Зміст господарської операції

Сума, грн.

Дт

Кт

1.

01.09.

Отримано по чеку з рахунку в банку:

  •                   на виплату заробітної плати;
  •                   відрядження;
  •                   матеріальну допомогу

Всього

320,0

400,0

200,0

920,0

 

 

2.

01.09.

Менеджером Ткаченко П.В. повернуто невикористаний залишок підзвітної суми

65,0

 

 

3.

01.09.

Видано в підзвіт водію Остапенку В.І. аванс на відрядження

400,0

 

 

4.

01.09.

Видано заробітну плату закрійниці Ніконенко В.М.

320,0

 

 

5.

01.09.

Видана матеріальна допомога швачці Левченко М.М.

200,0

 

 

6.

05.09.

Отримано по чеку з рахунку в банку на виплату:

  •                   заробітної плати робітникам і службовцям за серпень
  •                   авансів на відрядження

Всього

4450,0

200,0

4650,0

 

 

7.

05.09.

Видано в підзвіт на відряджувальні витрати Ткаченку П.В.

200,0

 

 

8.

05.09.

Виплачена робітникам і службовцям заробітна плата за серпень

4250,0

 

 

9.

10.09.

Внесена на рахунок в банку сума депонованої заробітної плати

200,0

 

 

10.

15.09.

Внесено до каси завідуючою складом Єгоровою О.П. сума виявленої нестачі ТМЦ

63,36

 

 

11.

15.09.

Отримана по чеку з рахунку в банку готівка на:

  •                   відряджувальні і господарські витрати
  •                   виплату аліментів

Всього

500,0

230,0

730,0

 

 

12.

17.09.

Видана в підзвіт готівка менеджеру Ткаченку П.В. на господарські потреби

200,0

 

 

13.

17.09.

Видана в підзвіт готівка на відрядження директору Дорошенку В.П.

300,0

 

 

14.

18.09.

Виплачені по виконавчих листах аліменти:

  •                   Іванченко Н.П.
  •                   Глущенко Г.О.

Всього:

95,0

135,0

230,0

 

 

15.

18.09.

Одержано готівку від ПП Макаренко О.М. за реалізовану продукцію

5280,0

 

 

16.

19.09.

Повернено до каси невикористану підзвітну суму Ткаченком П.В.

140,0

 

 

17.

20.09.

Внесено готівку до каси від батьків за утримання дітей у дитячому садку

320,0

 

 

18.

20.09.

Внесено з каси на рахунок в банку повернений залишок підзвітних сум та суму відшкодування нестачі ТМЦ

268,36

 

 

19.

23.09.

Внесено на рахунок в банк з каси суму, одержану за утримання дітей у дитячому садку

320,0

 

 

20.

25.09.

Одержано готівку в касу за раніше відвантажену продукцію від магазину “Одяг”

1200,0

 

 

21.

27.09.

Сплачено АТ “Укртелеком” за послуги зв’язку

800,0

 

 

22.

29.09.

Внесено з каси на рахунок в банку залишок виручки від реалізації продукції

400,0

 

 

 


 

 

docx
Пов’язані теми
Економіка, Розробки уроків
Додано
1 грудня 2020
Переглядів
717
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку