Методична розробка "Використання флеш-карток на уроках англійської мови"

Про матеріал

Як часто ви використовуєте флеш-картки на своїх уроках? А чи знаєтет ви 5 способів використати флеш-картки на уроках англійської мови? цікаві ідеї як урізноманітниии урок та зробити навчання цікавішим.

Перегляд файлу

Використання флеш-карток на уроках англійської мови

Як часто ви користуєтесь флеш-картками для вивчення нової лексики? Можливо, ви знаєте як повторити пройдену тему використовуючи наочність?

Я обожнюю використовувати картки на своїх уроках. Вони можуть бути як паперові, так і в електронному вигляді. Перші можна використовувати для ігор на запам’ятовування або відтворення матеріалу, а другі – для презентації нового матеріалу.

Ось 5 прикладів того, як використовувати флеш-картки на уроках:

  1. Parrot Game – вчитель говорить слово, а діти повторюють його. Завдання вчителя щоразу змінювати емоцію (говорити весело, сумно, здивовано) або характер (скажи як принцеса, як дідусь) слова, яке вимовляється.
  2. Yes/ No – вчитель показує картку і задає запитання (Is it a table?). Завдання учнів відповісти так або ні.
  3. Mess around – вчитель розкладає малюнки зображенням донизу і мішає картки. Діти по черзі беруть одну картку і називають слово.
  4. Snap – вчитель розвішує картки на дошці і просить декількох учнів підійти до малюнків, дає їм мухобійки і називає слово. Завдання учнів наввипередки доторкнутися мухобійкою до того слова, яке називає вчитель. Цю вправу можна виконувати на місцях. Для цього вчитель просить дітей показати пальцем на зображення в підручнику. Тоді діти змагаються наввипередки із вчителем.
  5. Guess game – вчитель кладе картку у конверт і починає потихеньку витягувати зображення з конверту, так щоб учні поступово бачили сховане зображення. Завдання учнів назвати предмет або слово.

P.S.

Флеш-картки можуть мати різний вигляд. Це можуть бути зображення, а можуть бути слова чи вирази надруковані на папері.

 

docx
Додано
7 грудня 2018
Переглядів
2084
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку