Методичні рекомендації "Профілактика і подолання стресу в умовах карантину"

Про матеріал
Стратегії профілактики і подолання стресу, небажаних емоційних реакцій, допоможуть подолати виклики пандемії і зберігати психологічну рівновагу та життєвий баланс в період карантину.
Перегляд файлу

профілактика і подолання стресу в умовах карантину

 

Стратегії профілактики і подолання стресу, небажаних емоційних реакцій, допоможуть подолати виклики пандемії і зберігати психологічну рівновагу та життєвий баланс в період карантину.

 

1.Підтримуйте життєвий баланс.

Психологічне благополуччя досягається шляхом підтримки балансу між заняттями, які приносять почуття задоволення, досягнення і близькості.

 

2. Плекайте стосунки та взаємну підтримку.

Фізичне дистанціювання не має збільшити відстані між вашими серцями, а навпаки – це можливість стати ближчими, в психологічному, духовному сенсі. Ваша психологічна стійкість – у силі ваших стосунків.

 

3. Приймайте те, що не можете змінити, і зосереджуйтесь на тому, що здатні змінити.

Карантин позбавив вас багатьох можливостей, але, в той же час, ви отримали багато бонусів у вигляді можливостей самоорганізації свого життя та часу, які можна спрямувати на багато накопичених, відкладених чи омріяних справ.

 

4. Регулярно помічайте, з чим пов’язане ваше занепокоєння з реальними проблемами.

Можливо, в цьому буде корисною консультація з фахівцем.

 

5. Регулярно говоріть своєму неспокою «не зараз».

Занепокоєння наполегливо: воно може змусити вас вважати, ніби вам потрібно зануритися в нього прямо зараз. Але ви можете поставити експеримент: відкладайте «гіпотетичне» занепокоєння.

 

6. Проявляйте до себе та своїх близьких співчуття.

Ми турбуємося про значущих для нас людей. Традиційна техніка когнітивно-поведінкової терапії для роботи з негативними, тривожними або турбуючими думками полягає в тому, щоб записувати ці думки і знаходити інші способи реагувати на них.

 

7. Практикуйте усвідомленість.

Опанування навичок усвідомленості може допомогти нам відпустити занепокоєння і повернутися в даний момент. В цьому також можливо буде корисною консультація з фахівцем.

 

 

Банк методичних рекомендацій практичного психолога Сєргєєвої О.А.

doc
Додано
4 липня 2020
Переглядів
810
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку