Методика зближення онлайн. "Колесо ідей та побажань"

Про матеріал
До Вашої уваги надається методика зближення онлайн "Колесо ідей та побажань". Дана методика має на меті 1. Згуртувати учнівський колектив , сприяти установленню позитивної атмосфери на уроці. 2. Надати учням можливість стати співтворцями своєї освітньої діяльності 3. Розвивати навички застосування набутих учнями знань щодо використання інформаційних технологій для онлайн навчання на практиці.
Перегляд файлу

Методика зближення онлайн

«Колесо ідей та побажань»

Перебіг вправи

 До проведення уроку у форматі онлайн-конференції вчителька/вчитель проводить підготовчу роботу у співпраці з учнівством, використовуючи віртуальну дошку Padlet. Учням пропонується прикріпити стікери у 3 колонки застосунку:

1.“Бажаю собі-побажаю тобі”

2. “ Обирай сміливо”

3. “Феєрверк ідей на урок” 

 Це надасть можливість вчителю зорієнтуватися у потребах дітей і використати один із 3 варіантів для початку/завершення онлайн уроку. 

 Варіант активності №1. На стікерах учні пишуть короткі побажання однокласникам - 2-3 слова- такі, які б вони хотіли побажати собі. (Використовуємо або на початку уроку, як позитивне налаштування на співпрацю, або наприкінці - як рефлексію)

 Варіант активності №2:  учні можуть обрати вид діяльності, який би вони хотіли виконати на початку або наприкінці уроку(послухати улюблену пісню, виконати анімаційну руханку, переглятути мультфільм, пограти у гру тощо)

 Варіант№3 Учні пишуть свої побажання, яку б підтему за темою уроку вони хотіли б розглянути або у якій формі провести урок( зустріч, віртуальна екскурсія, Світове Кафе тощо)

На наступному етапі учителька/учитель створює рулетку вибору на основі учнівських пропозицій, побажань, ідей, скориставшись застосунком Decision Roulette або WordWall.

 

  На початку або наприкінці уроку, учитель, передавши право організатора одній дитині (кожного уроку інша дитина) або по черзі - в залежності від варіанту, надає можливість обирати побажання та ідеї проведення активностей під час поточного уроку або плануючи разом з учнями 

наступний урок відповідно інтересам учнів.

 

Посилання на апробацію методики: https://youtu.be/swi2Yqi7-e0

docx
Додано
2 грудня 2020
Переглядів
578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку