Михайло Коцюбинський

Про матеріал
Матеріал до уроку з історії України (9 клас). Культура ХІХ ст. Михайло Коцюбинський
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Михайло Коцюбинский

Номер слайду 2

Михайло Михайлович Коцюбинський(17 вересня 1864, Вінниця ) — український письменник, громадський діяч, голова «Просвіти» в Чернігові. В українську літературу ввійшов як майстер психологічної прози. Вершинами його художнього стилю критики вважають «Fata morgana», «Що записано в книгу життя» (1910), «Тіні забутих предків» (1911). У своїх останніх новелах доповнив свій характерний стиль елементами неоромантизму.

Номер слайду 3

Імпресіонізм в творчості Коцюбинського. Деякі дослідники про модернізм Михайла Коцюбинського говорять обережно, називаючи його імпресіоністом у літературі. Імпресіонізм М. Коцюбинського виявлявся у поєднанні краси людини і природи.

Номер слайду 4

Рання творчість Коцюбинського. Коцюбинський почав пробувати свої сили в літературі рано, брався за поезію, переклади, нариси, та швидко головним полем його письменницької діяльності стала художня проза.

Номер слайду 5

На творчості Коцюбинського відбилося спілкування з членами «Братства тарасівців». Перебування Коцюбинського на урядовій службі в Бессарабії та Криму також вплинули на творчість Коцюбинського та дали життєвий матеріал для його творів.

Номер слайду 6

Твори про теперішне та минуле українського народу. Поруч в творчості Коцюбинського стоять твори на теми з минулого українського народу та твори в яких порушувалась проблема ставлення письменника до дійсності.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Останні твори Коцюбинського Художні нариси «Хвала життю!» й «На острові», написані влітку 1912, — останні твори Михайла Коцюбинського. Помер Коцюбинський 25 квітня 1913 в місті Чернігові.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Історія України 9 клас (Власов В.С.)
Додано
7 грудня 2020
Переглядів
721
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку