Мініпроект "Дитячі організації Незалежної України"

Про матеріал
Про історію дитячих організацій Незалежної України від проголошення Незалежності України до сьогодення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харківський ЗЗОС І-ІІІ ступенів. Талалаївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області Мініпроєкт:« Дитячі організації Незалежної України»

Номер слайду 2

Мета проєкту : дослідити наявність та характер молодіжних та дитячих громадських рухів в Україні; розуміти правові механізми створення дитячих та   молодіжних організацій; формувати громадянські компетентності учнівської молоді, що забезпечують її активну громадську позицію; виховувати цілеспрямованість на успіх через формування активної життєвої позиції. Завдання проєкту: розвиток в учнів організаторських здібностей, почуття відповідальності, ініціативи; засвоєння дітьми у процесі виконання проєкту досвіду інших дитячих організацій. Учасники проєкту: рада старшокласників, педагог-організатор Харківського ЗЗОШ І-ІІІ ступенів. Термін проєкту: з 01.09. 2020 року; активна діяльність у проєкті – постійно.

Номер слайду 3

З кожним роком зростає вплив громадських організацій на формування підростаючого покоління . Уже з шести років дитина може стати повноцінним членом дитячої організації, де вона може реалізувати свої здібності та нахили, розвивати лідерські якості, забезпечувати організоване та змістовне дозвілля.

Номер слайду 4

 Дитячі громадські організації -  це об'єднання громадян віком від 6 до 18 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на реалізацію та захист своїх прав і свобод, творчих здібностей, задоволення власних інтересів, які не суперечать законодавству, та соціальне становлення як повноправних членів суспільства.

Номер слайду 5

 Дитяча громадська організація є різновидом громадських організацій або громадських об'єднань, що діють згідно із Законом України «Про громадські організації» та Законом України «Про молодіжні та дитячі громадські організації» від 19 грудня 1998 року (із змінами та доповненнями).

Номер слайду 6

Організація «Веселка» Харківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Центр дисципліни і порядку Прес-центр. Центр “ Довіра”Центр культури та дозвілля Центр освіти та науки Центр трудових справ та екологіїВеселка. Козачата Соколята Старшокласники

Номер слайду 7

Самоврядування - це метод організації управлінської діяльності здобувачів освіти з метою подальшого формування та розвитку в них якостей лідера на основі виявлення спеціальних здібностей, реальний безперервний процес дедалі ширшого залучення учнів до громадських справ

Номер слайду 8

Згадаємо дитячі організації, які існували та створювалися в Незалежній Україні.

Номер слайду 9

СПОУ21 листопада 1990 р. - ХІ зліт піонерів України – Створено Спілку піонерських організацій України, символом якої стала веселка, гаслом „За Батьківщину, добро і справедливість”. Програма СПОУ „Я – родина - Батьківщина”.

Номер слайду 10

ФДОФедерація Дитячих Організацій – правонаступниця Спілки піонерських організацій України , яка діяла у 1990 -1999 роках. ФДО України - добровільна, неполітична всеукраїнська спілка дитячих громадських об’єднань. 27 вересня 1999 році створена як нове демократичне об’єднання дитячих та піонерських організацій, спілок, формувань. Її мета – захист прав та інтересів дитини, всебічний розвиток її здібностей. Членами ФДО є піонерські, дитячі організації 23 областей України, Всеукраїнська дитяча громадська організація "КРОКС", загалом майже 750 тисяч дітей та підлітків об’єднані під егідою ФДО.

Номер слайду 11

НОСУНаціональна організація скаутів України (НОСУ) - всеукраїнська громадська організація, утворена у 2007 році. Організація утворена трьома найбільшими скаутськими організаціями України: Всеукраїнська молодіжна організація "СПОК", Національна скаутська організація "ПЛАСТ" та Всеукраїнська організація "СІЧ". У 2008 році Національна організація скаутів України (НОСУ) набула членства у Всесвітній організації скаутського руху.

Номер слайду 12

ПЛАСТ Для досягнення виховних цілей Пласт застосовує власну унікальну методу виховання, основні принципи якої полягають у добровільності членства в організації, вихованні і навчанні через гру та працю, поступовій програмі занять і випробувань, гуртковій системі самоорганізації, заохоченні ініціативи і самоврядування, пізнанні природи і житті серед природи, підтримці спеціальних зацікавлень і здібностей дітей та молоді.  На відміну від більшості скаутських організацій світу, де членство завершується із досягненням 25-ліття, членство в Пласті є пожиттєвим.

Номер слайду 13

УДЮТ «СІЧ»Українське дитячо-юнацьке товариство «Січ» є всеукраїнською дитячою скаутською організацією, в якій діти від 6 років і молоді люди виховуються християнами, лицарями, гідними громадянами України, відповідальними за свій власний розвиток. Січовим гаслом є: «Сила, Істина, Честь!». «Сила» означає прагнення сформувати січовий характер, силу волі, загартуватися фізично і духовно.«Істина» означає прагнення шукати істину, лицарськи служити ближнім, правді й добру, бути щирими православними християнами.«Честь» означає прагнення бути лицарями — чесними людьми, дотримуватися Січової обітниці, даного слова.

Номер слайду 14

Що спільного в організаціях Незалежної України ?Спільна мета : виховання покоління молоді , здатної працювати і навчатися протягом життя, оберігати й примножувати цінності наці­ональної культури та громадянського суспільства, розвивати і зміц­нювати суверенну, незалежну, демократичну, соціальну та правову державу як невід'ємну складову європейської та світової спільноти.

Номер слайду 15

Очікувані результати проєкту:формування життєвої компетентності та стимулювання прагнень учнів до життєвого успіху; розвиток творчих рис характеру — цілеспрямованості, вимогливості, толерантності, винахідливості, оригінальності, готовності до виправданого ризику;заохочення учнів до участі у розв’язанні трудових, соціально-політичних, моральних проблем суспільства;  розвиток світогляду учнівської молоді і особливо старшокласників.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!Підготувала Педагог-організатор Стельмах А. П. Ми – українці! Гордо кажу вголос!Ми – з України! Серце промовля!Ми – із країни, де так щедро родить колос,І синь небесна душу оживля!

pptx
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку