Мистецтво малювання кавою

Про матеріал
Цікава інформація про малювання кавою, яку використовували для майстер-класів у пришкільних таборах.
Перегляд файлу

Творчість - це мелодія життя з ароматом кави

Що таке Coffee-art

Статистика стверджує: щороку люди випивають понад чотириста мільярдів чашок кави. Рано чи пізно, вони від використання цього напою у звичних цілях прийшли б до чогось незвичного, приміром малювання кавою. І це сталося наприкінці 90-х років минулого століття, коли художники з Тайланду та Індії створили перші “кавові” картини. Нині Coffee-art – це оригінальна техніка створення картин за допомогою розчину натуральної кави. Її використання дозволяє створювати будь-які сюжети: від автопортретів до відтворення за допомогою кави шедеврів світового мистецтва. Кольорова гама кавової палітри містить відтінки від світло-жовтого до темно-коричневого, і вони чудово передають ефект старовини.

Що для цього необхідно

Матеріали, які вам знадобляться для малювання кавою:

  • папір;
  • пензлі;
  • кава (можна використовувати міцно заварену молоту каву, а можна – розчинну у гранулах, вона дає насичений, майже чорний тон);
  • вода (вона необхідна для приготування кавового розчину та для миття пензликів у процесі малювання. Розчин готується завчасно);
  • за бажанням – ваніль, кориця, какао, цукор (це можна використовувати у малюванні, додаючи у розчин або просто посипаючи на вологий папір).

Живопис кавою схожий на акварельний і є кропіткою роботою. Процес малювання відбувається поетапно: спочатку світлим кавовим розчином вкривається лист акварельного паперу, далі промальовуються контури від світлого до темного тону, а потім вже додаються деталі.

Майстер-клас і терапія

Деякі художники стверджують, що кавою найкраще малювати історичні пам’ятки, старовинні вулиці, архітектуру та гори. Але це так само стосується і портретів, які за допомогою популярного напою отримують у зображенні легкість та чарівність.  До того ж малювання є не лише творчою практикою, це чудова арома- та арт-терапія: неймовірний аромат породжує в уяві нові картини та образи, а малюючи та освоюючи техніку, ви одночасно і відпочиваєте.

 

docx
Додано
13 січня 2020
Переглядів
2484
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку