Міжнародний день «Дякую»

Про матеріал
Щороку 11 січня в світі відзначається приємне свято – Міжнародний день «Дякую». Часто в поспіху ми забуваємо сказати це слово, а воно є надзвичайно потрібним. За допомогою «дякую» можна не лише висловити вдячність до всіх, хто робить наше життя кращим та щасливішим, але й продемонструвати свою вихованість та гарні манери.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ ДЯКУЮ11 січня люди в усьому світі відзначають Міжнародний день "Дякую".

Номер слайду 2

У цей день у всьому світі проводять веселі конкурси, флешмоби, благодійні акції. Люди дарують один одному подарунки та листівки, малюють плакати зі словом "дякую", організовують вечірки. У цей день не забудьте сказати щирі слова подяки своїм друзям, близьким і рідним за те, що вони цінують і люблять вас.

Номер слайду 3

Гра "Доскажи слівце"Якось Вова Крючков поїхав автобусом. В автобусі він сів біля вікна і залюбки розглядав вулиці. До автобуса зайшла жінка з дитиною. Вова встав і сказав їй: Сідайте ... ..... . Жінка була дуже чемна, подякувала Вові: "… ". Раптом автобус зненацька зупинився. Вова мало не впав і сильно штовхнув чоловіка. Чоловік хотів розсердитися, але Вова швидко сказав: "............ ".

Номер слайду 4

Два слов’янських слова «спаси боже» в процесі використання злились у цілісність. спасибі. СПАСИ — БОЖЕ

Номер слайду 5

польська «dziękuję»,німецька «danke», голландська «dank»Слово «дякую» має набагато складнішу історію. Мовознавці стверджують про його походження від німецького «danke» через посередництво польської мови«Дякую» розуміють майже в усій Європі

Номер слайду 6

"ЩИРО ДЯКУЮ" "ДУЖЕ ДЯКУЮ""УКЛІННО ДЯКУЮ"!."Дякую" - це дієслово

Номер слайду 7

“Велике сплю”, “велике їду”, “велике працюю” звучить абсурдно і ми так не говоримо. ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ

Номер слайду 8

СЕНКАН ДО СЛОВА ДЯКУЮ

Номер слайду 9

Спробуймо написати слова вдячності.

Номер слайду 10

"Дякую тобі за те, що захищаєш мене. Дякую тобі за те, що в моєму місті не йдуть бої. Дякую тобі за стійкість, мужність, відвагу.

Номер слайду 11

Сьогодні хочу висловити слова щирої вдячності найкращій людині на Землі – моїй мамі. Я дуже сильно тебе люблю! Я вдячна тобі за твою любов. Ти моє світло, яке освітлює все моє життя. Я вдячна тобі за те, що ти навчила мене доброті, терпінню, підтримці, мудрості, жіночності, краси.

Номер слайду 12

Дорога бабусю, вітаю тебе! Я дякую тобі за всі безсонні ночі, які ти провела біля мого ліжка, за всі чарівні казки, які мені розповідала, за всі смачні страви, якими завжди пригощала! Дякую тобі за любов і тепло, які ти та зараз даруєш всім нам.

Номер слайду 13

Дорогий друже, з найкращими побажаннями пишу тобі я. Твій лист я отримав, за яке я дуже тобі дякую. Я до цього часу проводжу канікули в селі, в гостях у дідуся і бабусі. Мені тут дуже подобається, тому залишуся тут до кінця літа. У мене тут з’явилося багато друзів.

Номер слайду 14

СЛОВА «СПАСИБІ» І «ДЯКУЮ» НЕСПРОСТА ВВАЖАЮТЬСЯ ЧАРІВНИМИ, АДЖЕ ЧАСОМ ВОНИ МОЖУТЬ КАРДИНАЛЬНО ЗМІНИТИ НЕ ТІЛЬКИ ПРОБЛЕМНУ СИТУАЦІЮ, А Й ПОЛІПШИТИ САМОПОЧУТТЯ.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сєрокурова Любов Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 січня 2023
Переглядів
726
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку