"Модернізація промисловості й сільського господарства"

Про матеріал
Конспект уроку спрямований на реалізацію завдань: схарактеризувати особливості соціально-економічних перетворень в Україні у пореформений період; Визначити причинно-наслідкові зв’язки між аграрними реформами і розгортанням індустріальної революції; Пояснити роль і місце України в господарському житті Російської імперії; Знати дату будівництва залізниці Одеса-Балта; Розуміти поняття «індустріалізація»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Модернізація промисловості й сільського господарства

Номер слайду 2

Завдання уроку: Схарактеризувати особливості соціально-економічних перетворень в Україні у пореформений період;Визначити причинно-наслідкові зв’язки між аграрними реформами і розгортанням індустріальної революції;Пояснити роль і місце України в господарському житті Російської імперії;Знати дату будівництва залізниці Одеса–Балта;Розуміти поняття «індустріалізація»

Номер слайду 3

План Особливості модернізації промисловостіОсобливості модернізації сільського господарства. Зародження кооперативного руху

Номер слайду 4

Пригадаймо!

Номер слайду 5

Особливості модернізації промисловості України

Номер слайду 6

Особливості модернізації промисловості Українирозвитком важкої промисловості: вугільної, залізорудної, металургійної, машинобудівної галузей;концентрація виробництва на великих підприємствах;широке залучення іноземного капіталу;колоніальний характер (Україна в добувній загальноімперській промисловості становила 70 %, а в переробній – 15%);нехтування питаннями забруднення довкілля.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Розглянь ілюстрації. Уяви себе журналістом. Запропонуй декілька заголовків, які б розкрили сутність промислової модернізації в УкраїніРеклама продукції заводу Д. Грієвза у Бердянську. Юзівський металургійний завод. Цукровий завод у м. Шпола, Київщина, кінець ХІХ ст.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Проаналізуйте діаграму, визначте місце України в загальноімперській економіці.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Особливості модернізації сільського господарства. За допомогою тексту на ст. 106-107, заповнити пропуски у схеміШляхи розвитку сільського господарства. Пруський. Американський. Особливості:використання сільськогосподарської техніки та найманої прац. Особливості: господарства заможних селян фермерського типу. Наслідки: застосування новітніх знарядь праці та машинсільське господарство України вливалося у світовий поділ працішироке виробництво технічних культурзбіднення селян і роздроблення їхніх господарств.

Номер слайду 17

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Регіони. Спеціалізація. Правобережжя. Лівобережжя. Середня Наддніпрянщина. Степова Україна

Номер слайду 18

Урбанізація

Номер слайду 19

Розвиток залізничного транспорту. Одеса-Балта 1865 р.

Номер слайду 20

Бесіда. Які особливості соціально-економічних перетворень в Україні у пореформений період?Чи вплинула аграрна реформа на розгортання індустріальної революції, розвитк міст?Яку роль відігравала України в господарському житті Російської імперії?

pptx
Додано
30 січня
Переглядів
226
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку