"Морська подорож" - матеріали для учнів початкових класів

Про матеріал

Матеріали уроку спрямовані на вивчення теми дисципліна. У ході ігрових вправ діти мають зрозуміти важливість дотримання дисципліни. Матеріали уроку будуть корисні класним керівникам, вчителям предметів духовно-морального виховання, а також батькам.

Перегляд файлу

Урок 1

 

Тема: Морська подорож (тема спрямована на вивчення сутності і значення дисципліни).

Ціль: Показати дітям, що дисципліна дуже важлива і що тільки у дисциплінованих людей виходить досягти високих результатів

Матеріали: кольоровий папір, ватман(синій), заготовка для черепахи, скоч, клей.

Знайомство

Привіт діти! Мене звуть Летиція Вікторівна, а це моя колега (ІП.) і ми сьогодні будемо проводити у вас урок. Але ви тут всі один одного знаєте, а ми з ІП вас ще не знаємо, тому було б добре якби кожен з вас сказав своє ім'я і що-небуть пов'язане з морем (або те, що вам подобається на морі). Наприклад "Я Летиція Вікторовна і мені подобається запах моря",а тепер ваша черга.

Ой, діти, дивіться хто до нас завітав, це ж черепаха! Давайте разом з нею заспіваємо пісеньку про черепаху!

Загалом, вам подобається бувати на морі? Тоді ми з вам сьогодні відправимось у морську подорож. Але так як у морі не завжди буває безпечно ми вивчимо декілька простих правил за для того ,щоб кожен із вас залишився цілим, бо ви для нас дуже важливі, хоча ми вас погано знаємо.

Правила:

  • Підтримувати дисципліну
  • Не викрикувати
  • Посміхатися

Гаразд,  наша черепаха хоче позвати нас у морську подорож , ви згодні? Тоді, заплющуємо очі і уявляємо себе на морському дні. Що ви тут бачите? Десь пропливають рибки, восьминоги та черепахи. А тепер уявіть величезну акулу, бачите її?

ДИСЦИПЛІНА

Діти, уявіть, що ваші батьки вам все дозволяють. Наприклад їсти скільки захочете морозива, або не ходити до школи, або взагалі не робити уроки. Це б було правильне? Ні, бо наші батьки знають, що для нас добре, а що ні. Якщо ми будемо їсти багато морозива, в нас буде боліти горло, якщо не будемо ходити до школи, будемо багато грати за комп’ютером (або багато спати) і це може нашкодити нашому здоров’ю, якщо не будемо ходити до школи, ми не зможемо бути розумними і не зможемо знаходити собі нових друзів(у нас взагалі не  було б друзів). Тобто, слухатись батьків і тим самим підтримувати дисципліну дуже важливо для нас самих.

Саморобка + творче

Діти роблять черепах та приклеюють їх на ватман(до акваріуму або моря)

«Які ви молодці! Які у вас чудові черепашки вийшли! давайте тепер відправимо наших черепашок в акваріум (море), нехай там плавають.»

Кінець

Діти, так як ви підтримували дисципліну в класі – ми змогли зробити з вами чудових черепах і відпустити їх в наш акваріум (наше море). Дякую вам за урок!

docx
Додано
1 лютого 2018
Переглядів
860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку