Мотиваційний лист - новація у системі освіти

Про матеріал
Не зважаючи на те, що до закінчення навчального року ще багато часу, майбутні випускники вже повинні визначатись з планами на майбутнє, зокрема обрати університет та спеціальність, куди мають намір вступати наступного року. Ухвалення рішення дозволить більш якісно підготуватися до НМТ/ЗНО саме з тих предметів, які необхідні для вступу до вишу. Крім цього випускники мають підтвердити навчальним закладам мотивацію для вступу у ВНЗ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мотиваційний лист – новація у системі освіти. Вчитель інформатики середньої загальноосвітньої школи № 50 Святошинського району міста Києва. Масло Лариса

Номер слайду 2

Мотиваційний лист — це документ, що складається і подається вступником до закладу вищої освіти, у якому пояснюються причини, через які вступник вважає себе найкращим кандидатом для вступу на відповідну навчальну програму. Підготовка такого листа вимагає детального дослідження вступником загального академічного середовища університету та різних освітніх програм.

Номер слайду 3

Мотиваційний лист — це ваша можливість заочного спілкування з членам вступної комісії. Тобто шанс вирізнитись із-поміж інших абітурієнтів та продемонструвати, що Ви потрібні університету більше ніж він вам.

Номер слайду 4

У чому суть мотиваційного листа? Що Вам потрібно знати про мотиваційний лист?

Номер слайду 5

Завдання абітурієнта в мотиваційному листі

Номер слайду 6

Розмір мотиваційного листа має бути від 1 000 до 1 500 символів із урахуванням пробілів (А4, міжрядковий інтервал 1, кегль 14, шрифт— New Times Roman), але не більше! Розмір мотиваційного листа. Орієнтуватися на формат «чим більше, тим краще» — це погана ідея.

Номер слайду 7

Структура мотиваційного листа

Номер слайду 8

Реквізити та вступ. Частина листа, де містяться відомості про адресата (назва закладу вищої освіти, прізвище та ініціали особи, якій адресується лист) та адресанта (прізвище, ім’я, по батькові, адреса для кореспонденції та електронна адреса, номер телефону), які розташовуються в правому верхньому куті листа. Далі йде звернення до посадової особи з вирівнюванням по центру та напівжирним шрифтом. Опісля – вступний абзац: звернення про те, що хочете вступити до університету на відповідну спеціальність.

Номер слайду 9

Ключовим завданням першого абзацу є зацікавити читача зробити так, щоб він захотів читати далі. Це будь-яка статистична або цікава інформація, яка направлена на те, щоб викликати емоцію. 1 абзац – основна думка та меседж«…Слово «ветеринар» походить від латиноамериканського слова та означає людину, яка робить тваринку знову «працюючою».…» «…60% збудників захворювань люди підхоплюють від тварин. Тому дуже важливо вчасно запобігти розвитку епідемій захворювань… » «…Чи знаєте ви, що кішка, з’їдаючи мишу, в рік може врятувати до 10 тонн зерна !?…»

Номер слайду 10

2 абзац – ключова інформація. У цьому абзаці ви маєте продемонструвати читачеві, що дійсно розбираєтесь у темі, розумієте суть процесів більше ніж просто поверхнево. «Професія моєї мрії – ветеринар. Звичайно, люди цієї професії важливі не тільки як лікарі для тварин. Вони перевіряють корми, які йдуть в їжу сільськогосподарським тваринам, а також – молоко, м’ясо та інші тваринні продукти, що йдуть до їжі людині. Без їхньої перевірки жоден продукт не буде дозволений до продажу. Отже, ветеринар – дуже важлива, потрібна та добра професія. Вона вимагає від людини уваги, співчуття, розуму. Адже ветеринар – це універсальний лікар, тож він, якщо потрібно, зможе допомогти людині.»

Номер слайду 11

3 абзац – висновок. Констатація факту, реального стану справ, який наразі спостерігається в питанні, яке Ви підняли. Важливо відзначити Вашу роль у майбутньому вирішенні даного питання, як і кому Ви допоможете, якщо буде можливість здобути освіту з тематичної спеціальності.

Номер слайду 12

3 абзац – висновок«…Я щиро прагну навчатися саме у вашому університеті, бо переконана, що ви допоможете розвинути в мені якості професіонала, лідера команди, виховати навички ділового спілкування, такі необхідні для мого подальшого кар'єрного зростання…»

Номер слайду 13

4 абзац – заклик. Останній абзац не менш важливий, ніж перший. Якщо в першому абзаці завданням є зацікавити, то в останньому — маєте зробити так, щоб Ваша історія, Ваша Мотивація запам’яталася тій людині, яка буде приймати рішення!«…Сподіваюся, що під керівництвом висококваліфікованих викладачів, науковців та фахівців університету, які тут працюють, я здобуду якісні знання та відповідний досвід для роботи лікарем ветеринарної медицини…»

Номер слайду 14

Уникайте помилок

Номер слайду 15

Ще один важливий момент: що робити, якщо абітурієнт не має визначних досягнень в обраній спеціальності?У такому разі  пишіть про амбіції та ідеї. 7"Я хочу стати інженером, щоб побудувати новий міст, тому що завжди захоплювався фізикою та інженерною справою"."Я хочу стати очільником МОН та зробити реформу освіти, бо в дитинстві я не мав доступу до якісного навчання у нашому маленькому містечку".

Номер слайду 16

Пам’ятайте, що успішний мотиваційний лист це завжди ваша особиста історія, що розповідає саме про вас та відображає вашу зацікавленість у вступі на ту чи іншу спеціальність закладу вищої освіти. Також вам необхідно буде з’ясувати у навчальному закладі формальні вимоги до оформлення листа, вимоги щодо обсягу тексту листа, інформації, яку повинен містити лист і, можливо, стосовно його структури.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!Бажаю всім успішного написання мультитесту та вступу в той університет, який Ви обрали! Ви все зможете!

pptx
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
148
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку