«Моя адреса» Мовознавчий аукціон

Про матеріал
Ми не звикли думати про погане. Одна тільки думка про те, що дитина може загубитися, призведе будь-яких батьків в жах. Тому вчимо контактну інформацію: дитина повинна знати свою адресу.
Перегляд файлу

Дистанційні виховні години

 «Моя адреса»

Мовознавчий аукціон

 

Вчимо контактну інформацію: дитина повинна знати свою адресу!

 

Вчимо контактну інформацію: дитина повинна знати свою адресу!

Вчимо контактну інформацію: дитина повинна знати свою адресу!

Ми не звикли думати про погане. Одна тільки думка про те, що дитина може загубитися, призведе будь-яких батьків  в жах. Звичайно, багатьом дітям купують мобільний телефон, щоб у разі чого мати можливість зв’язатися. Але телефон – річ не надто надійна: легко втрачається, та й вкрасти його нескладно. Тому буде краще, якщо ви , допоможете дитині запам’ятати свою адресу або хоча б номер телефону. Заучування домашньої адреси і телефону має бути доведено до автоматизму.

Вулиці, в більшості своїй, мають значущі назви, розкажіть історію її виникнення, цікаве про людину, ім’я якої носить вулиця.

Якщо номер будинку перегукується з якою-небудь казкою, то обов’язково скажіть. Приміром, № 3 – казка про «Трьох ведмедів», № 7 – про «Білосніжку і сімох гномів» і так далі. Цей прийом використовуйте і для запам’ятовування номера квартири.

Вивчити телефон буде складніше. Тут допоможе тільки постійне повторення. Можна малювати його на папері, писати при кожному зручному випадку. Почніть виводити всю послідовність цифр і просіть дитину продовжити ряд. У перший раз нехай він допише одну останню цифру, а потім дві, три і так по зростаючій.

Повторення – мати навчання

Коли всі контактні дані будуть вивчені, влаштовуйте регулярні перевірки знань. Можна проводити їх у формі короткої гри-іспиту. Або несподівано питати його в будь-якому місці: у черзі, в транспорті або десь ще. Так, ви зрозумієте, чи зможе він зорієнтуватися в незвичній ситуації і не забути свою адресу.

 

docx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
26 жовтня 2020
Переглядів
291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку