"Мозколомні перерви": головоломки з сірниками

Про матеріал
«Мозколомні перерви» - це захід, який був започаткований в рамках роботи шкільного євроклубу в жовтні 2017 року. «Мозколомні перерви» починалися з простих головоломок, з простого обладнання. Їх добре проводити на перервах між уроками, в дитячих таборах тощо. За цей час «перерви» стали улюбленим заняттям для багатьох. Прийшов час систематизувати досвід, щоб він став у пригоді іншим.
Перегляд файлу

Мозколомні перерви

«Мозколомні перерви» - це захід, який був започаткований в рамках роботи шкільного євроклубу в жовтні 2017 року. А поштовхом до цієї події стало відвідання з учнями науково-експериментальної виставки від навчального центру «Ландау Центр» Харківського  національного університету імені В. Каразіна. Саме тут я побачила безліч цікавих експонатів і те, як це цікаво дітям різного віку.

«Мозколомні перерви» починалися з простих головоломок, з простого обладнання. Їх добре проводити  на перервах між уроками, в дитячих таборах тощо. За цей час «перерви» стали улюбленим заняттям для багатьох учнів. 

Прийшов час систематизувати досвід, щоб він став у пригоді іншим.

Отже перше з чого ми починали….

Головоломки з сірниками:

На изображении может находиться: 9 человек, люди улыбаются

Обладнання: сірники (2-3 коробки), ємкість для зберігання.

Все, що потрібно для занять - гладка рівна поверхня і достатній простір, щоб викласти кілька сірників. А вже складність головоломок кожен може вибрати собі до смаку. Всі знають, що сірниками дітям грати не можна, особливо під час відсутності дорослих, але наші ігри-головоломки цілком безпечні: найпростіші з них захоплять молодших школярів, а люди старшого віку з задоволенням будуть вирішувати завдання складніше.

Головоломки з сірниками вже давно користуються популярністю. Вони прекрасно розвивають логіку і просторове мислення.

 

Джерела:

http://factosvit.com.ua/golo https://kopilkaurokov.ru/matematika/presentacii/matiematichieskiie_gholovolomki_iz_spichiek_dlia_razvitiia_loghichieskogho_myshlvolomky-z-sirnykamy

http://brainden.com/golovolomki/matchstick-puzzles.htm

https://iq230.com/golovolomki-so-spichkami-podborka-1-otvety

 

 

 

 

docx
Додано
9 березня 2020
Переглядів
341
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку