"Мозколомні перерви": загадка цариці Дідони

Про матеріал
«Мозколомні перерви» - це захід, який був започаткований в рамках роботи шкільного євроклубу Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №114 в жовтні 2017 року. «Мозколомні перерви» починалися з простих головоломок, з простого обладнання. Їх добре проводити на перервах між уроками, в дитячих таборах тощо. За цей час «перерви» стали улюбленим заняттям для багатьох учнів. Прийшов час систематизувати досвід, щоб він став у пригоді іншим.
Перегляд файлу

Мозколомні перерви

«Мозколомні перерви» - це захід, який був започаткований в рамках роботи шкільного євроклубу Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №114 в жовтні 2017 року. А поштовхом до цієї події стало відвідання з учнями науково-експериментальної виставки від навчального центру «Ландау Центр» Харківського  національного університету імені В. Каразіна. Саме тут я побачила безліч цікавих експонатів і те, як це цікаво дітям різного віку.

«Мозколомні перерви» починалися з простих головоломок, з простого обладнання. Їх добре проводити  на перервах між уроками, в дитячих таборах тощо. За цей час «перерви» стали улюбленим заняттям для багатьох учнів. 

Прийшов час систематизувати досвід, щоб він став у пригоді іншим.

Загадка цариці Дідони

 

На изображении может находиться: 2 человека, люди улыбаются, люди стоят На изображении может находиться: 4 человека, люди стоят и в помещении На изображении может находиться: 2 человека, люди улыбаются, люди стоят

 

Ідея:   Вікторії Кругловій, очільниці науково-експериментальної виставки від навчального центру «Ландау Центр» Харківського  національного університету імені В. Каразіна

Обладнання: аркуш паперу, ножиці.

Sacchi, Andrea - The Death of Dido - 17th c.jpg Дідо́на (лат. Dido, род. відм. Didonis) — легендарна засновниця Карфагена. У IX ст. до н. е. — міфічна фінікійська цариця, небога й дружина Сіхея, верховного жерця Мелькарта в Тірі . Коли її брат Пум'ятон убив Сіхея, щоб захопити його скарби, Дідона втекла з Тіра й зі жменькою земляків оселилася на північному узбережжі Африки, біля фінікійської колонії Утіки. Місцевий володар Ярбас пообіцяв віддати Дідоні стільки землі, скільки обійме шкіра з вола. Цариця Дідона змогла перехитрити володаря Ярбаса. За легендою, він пообіцяв дати їй стільки землі, скільки зможе вона обійняти шкірою одного вола. Дідона розрізала шкіру на маленькі пасочки, зв'язала їх, та охопила цією мотузкою велику ділянку, на якій побудувала всесвітньо відому фортецю Карфаген.

Рис. 50. Бумажные кольцаНавчившись мудрості в цариці, ми на перерві спробували довести, що будь-хто з нас, навіть найбільша людина, може пролізти крізь звичайний аркуш із зошита.

 

 

 

Джерела:

https://uk.wikipedia.org/wiki/Дідона

http://pedagogic.ru/books/item/f00/s00/z0000004/st050.shtml

Новина проведення заходу: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1502873236415494&id=100000784973974

 

docx
Додано
9 березня 2020
Переглядів
564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку