мультимедійна презентація до Новорічноі розважальної програми

Про матеріал
В презентаціі зібрано матеріал про собливості святкування Нового року в різних країнах світу. Для перевірки засвоєних знань, запропонована вікторина.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Новий рік на поріг»

Номер слайду 2

У Франції до дітей приходить не Дід Мороз, а дід Пер Ноель в шубі, червоному ковпаку і дерев'яних черевиках. Пересувається він верхи на віслюку. Діти вірять, що Пер Ноель потрапляє в дім крізь димохід і кладе їм гостинці в підготовлене перед каміном взуття. Дорослі в цей день танцюють у червоних ковпаках, веселяться, жартують, обсипають один одного конфетті.

Номер слайду 3

В Італії святкування починається 6 січня. Напередодні свята дітлахи підвішують панчохи біля каміна. Вони сподіваються отримати багато смачних і чудових гостинців. Тільки дарує їх тут не Дід Мороз, а добра фея на ім'я Бефана. Діти вірять, що вона прилітає на мітлі вночі, відкриває всі двері в будинку особливим золотим ключиком і наповнює їх панчохи всілякими подарунками. Бефана любить слухняних і вихованих діточок. Той, хто цілий рік лише пустував отримає в нагороду тільки чорний вуглик і жменьку попелу.

Номер слайду 4

На Кубі в цей день прикрашають хвойне дерево араукарію або навіть просто пальму. Тут існує цікава традиція напередодні святкування наповнювати водою всі відра, глечики та тази в будинку. Опівночі цю воду виливають з вікон. Вважається, що таким чином люди захищають свій будинок від негараздів та нещасть. Поки годинник не встиг пробити 12, кожен повинен обов'язково встигнути з'їсти дванадцять виноградин і загадати бажання. Тоді можна бути впевненим у тому, що весь рік буде супроводжувати удача, мир та процвітання. Свій Дід Мороз тут теж є. Тільки він не один. Їх на Кубі цілих три: Вальтасар, Гаспар і Мельхіор.

Номер слайду 5

Фінляндія вважається справжнісінькою Батьківщиною Діда Мороза. Щоправда, тут його називають Йоулупуккі. Опівночі фіни виходять на вулицю й масово запускають феєрверки. Потім вдома вони ворожать на майбутній рік. Зазвичай це роблять на воску та олові. В одному з міст Фінляндії — Кемі проходить щорічний сніжно-крижаний фестиваль. Поблизу цього міста розташований і сніжно-крижаний замок розміром 20 тисяч квадратних метрів — гордість усієї країни.

Номер слайду 6

В Австрії символами удачі та достатку в Новому році здавна вважаються сажотрус і свиня. За давніх часів у Новий рік, коли на вулиці з’являвся сажотрус, люди бігли за ним, намагаючись доторкнутися й забруднитися сажею. Згідно зі звичаєм 1 січня на обід потрібно їсти свинину (на щастя), хрін (на здоров’я) і зелений горошок (щоб гроші водилися). Монетний двір у Відні вже не один десяток років чеканить до Нового року спеціальну монету-сувенір, на якій зображено хлопчика верхом на свині.

Номер слайду 7

Кільканадцять пучків, окремо обплетених соломинками, ув’язували в пишний сніп. Знизу робили розгалуження, щоб дідух міг стояти. Верхівка нагадувала конусоподібний сніп з колоссям. Гілки дідуха обрамлювали кольоровими стрічками, паперовими чи засушеними квітами, кожен на свій смак. У світлиці його ставили напередодні багатої куті. Свою обрядову роль він виконував протягом усіх різдвяних свят. Дідух символізував спільного предка. В Україні традиційним святковим символом на Новий рік тривалий час була не зелена ялинка, а «дідух». Виготовляли його з першого зажинкового снопа.

Номер слайду 8

Що ти запам'ятав?

Номер слайду 9

КУБАФІНЛЯНДІЯ

Номер слайду 10

ФРАНЦІЯІТАЛІЯ

Номер слайду 11

АВСТРІЯУКРАЇНА

Номер слайду 12

Конкурсна програма

Номер слайду 13

ЩАСЛИВОГО НОВОГО РОКУ!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тризно Любов Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
241
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку