Мультимедійна презентація інтегрованого уроку української мови та літературного читання у 3 класі « Переказ тексту «Мудра кицька»

Про матеріал
Мультимедійна презентація інтегрованого уроку української мови та літературного читання у 3 класі « Переказ тексту «Мудра кицька»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Продзвенів уже дзвінок,Починається урок. Тож і ми часу не гаймо,Наш урок розпочинаймо!

Номер слайду 2

Встало вранці ясне сонце, Зазирнуло у віконце. Ми до нього потяглися. За промінчики взялися.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Хто з хвостомІ з вушками,В кого лапки з подушками ?Як ступа – ніхто не чує,Тихо крадучись полює,І маленькі сірі мишки. Утікають геть від …

Номер слайду 5

Номер слайду 6

З якої казки?Жили собі котик і півник. Котик ходив у ліс по дрова, а півник їсти варив. Іде котик з дому та й наказує:- Не відкривай, півнику, лисичці, бо вкраде тебе та й у суп вкине. Пішов котик, а лисичка вже й тут як тут.- Півнику, півнику, виглянь у віконечко,Я тобі зерен принесла.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

З якої казки?А кіт все їв та їв. А дикий кабан сидить у листі, і муха сіла йому на хвостик. А кабан хвостиком шелесь. А кіт гадав, що то миша, та як скочив! М’ясо м’ясом, а кіт до миші береться. Як кинувся кабан тікати та як гупнув на той корч, де вовк сидів. Вовк з переляку скочив на борсука. А зайчик і собі перелякався та давай тікати.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

З якої казки?Один мірошник залишив у спадщину трьом своїм синам тільки млин, осла і кота. Сини швидко поділили спадщину: старший забрав собі млин, середній одержав осла, а меншому дістався кіт. Менший брат дуже засмутився. А кіт і каже:– Не журіться, хазяїне. Приготуйте мені торбинку та замовте пару добрих чобіт, щоб зручніше було ходити по чагарниках, і ви самі скоро переконаєтесь, що ваша частка не така вже й погана, як це може здатися на перший погляд.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

З якої казки? Недовго вони йшли, коли дивляться — сидить при дорозі кіт, і такий сумирний, наче три дні не їв нічого.- Гей, старий воркоте, що з тобою приключилося, чого насупився?- спитав осел.- А чого ж мені веселому бути? — відповів кіт.— Постарів я, зуби затупились, уже радіший би на лежанці погрітися, ніж ганяти за мишами, от хазяйка, бач, і надума ла мене втопити. Я ледве втік од неї. І що тепер мені робити? - Гайда з нами в Бремен, ти ж мастак давати нічні концерти, от і станеш вуличним музикантом. Котові це сподобалося, і вони пішли далі втрьох.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Лічилка. Один, два, три, чотири. Кицю грамоті навчили: Не читати, не писати,А за мишками ганяти.

Номер слайду 16

Робота над фразеологізмами. Ходить, мов кицька.

Номер слайду 17

Робота над фразеологізмами. Живуть, як кіт із собакою.

Номер слайду 18

Робота над фразеологізмами. Дивиться, як кіт на сметану.

Номер слайду 19

Робота над фразеологізмами. Наробив, як кіт наплакав.

Номер слайду 20

Робота з прислів'ями. Складіть прислів’я зі слів.

Номер слайду 21

Робота з прислів'ями. Кіт з двору, а миші в танець.

Номер слайду 22

Робота з прислів'ями. З чорної кішки білої не зробиш.

Номер слайду 23

Робота з прислів'ями. Кішці смішки, а мишці слізки.

Номер слайду 24

Робота з прислів'ями. Кота в мішку не купують.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Голова - голівка, вуха - вушка, ніс - носик, очі - очки (оченятка), рот - ротик, вуса - вусики, спина - спинка, лапи - лапки, шия - шийка, живіт - животик, хвіст - хвостик, шерсть - шерстка, зуби - зубки, язик – язичок.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

pptx
Додано
17 березня 2019
Переглядів
1277
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку