Мультимедійна презентація "ВПЛИВ ГУРТКОВИХ ЗАНЯТЬ У ПОЗАШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ НА ПРОФЕСІЙНИЙ ВИБІР ВИХОВАНЦІВ"

Про матеріал

Допомога гурткової роботи у виборі професії:

•Отримання професійних навичок;

•Отримання навичок науково-дослідницької роботи;

•Практична спрямованість занять;

•Ознайомлення із професіями;

•Отримання навичок презентації результатів виконаної роботи;

•Формування навичок виступати перед незнайомою аудиторією;

•Розвиток уміння грамотно висловлювати свою думку та відстоювати її, відповідаючи на запитання опонентів;

•Розвиток уміння задавати запитання;

•Допомога в самореалізації особистості та підвищення самооцінки вихованців, віри в свої сили.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВПЛИВ ГУРТКОВИХ ЗАНЯТЬ У ПОЗАШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ НА ПРОФЕСІЙНИЙ ВИБІР ВИХОВАНЦІВГнибіда Олена Анатоліївна, методист Донецького обласного еколого-натуралістичного центру

Номер слайду 2

Фактори підвищення інтенсивності та емоційної напруженості праці, її розумової складової

Номер слайду 3

Вимоги сучасного ринку праці до фахівців

Номер слайду 4

Професійна діяльність людини повинна задовольняти її найважливіші життєві потреби

Номер слайду 5

Професійна орієнтація, профорієнтація. Професійна орієнтація, профорієнтація — заходи, спрямовані на ознайомлення людини з її здібностями й можливостями для того, щоб запропонувати їй вибрати одну з професій, які найбільш підходять людині з урахуванням потреб виробництва. Професійна орієнтація — це наукова дисципліна, яка допомагає людині обрати свою майбутню професію з урахуванням всіх її здібностей, потреб і бажань. Також професійна орієнтація містить технологію розвитку у людини позитивного ставлення до праці.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Періоди професійної підготовки

Номер слайду 8

Робота з профорієнтації включає:

Номер слайду 9

Успішна профорієнтація

Номер слайду 10

Гурток «Юні рослинники» ДОЕНЦ, керівник Раков Юрій Володимирович, учитель біології та хімії Піддубненської ЗОШ І-ІІІ ст. Випускник 2002 року Балакар Олексій вибрав професію біолога, закінчивши Донецький національний університет;випускниця 2004 року Ходос Діана вибрала професію лікаря;випускниця 2005 року Гнибіда Аліна – професію психолога.вихованці Антонова Вікторія (2013) та Раков Андрій (2015) навчаються у Київському аграрному університеті за спеціальностями «Технологія переробки молока та молочних продуктів» та «Агрономія»; Тімофеєв Євген (2010) отримує професію за спеціальністю «Фармакологія»;Влащенко Анастасія (2012) – навчалася за спеціальністю «Акушерство»;Крамаренко Інна та Федоренко Аліна, Прищип Анастасія (2010) опанували спеціальність медсестри.

Номер слайду 11

Тематика науково-дослідницьких робіт Дослідження популяції сону чорніючого;Дослідження популяції тюльпана дібровного;Дослідження стану питної води;Дослідження екологічного стану річки Тонка;Боротьба із несанкціоновами смітниками тощо;Вивчення впливу ростактиваторів гумінової природи на посіви кукурудзи;Вивчення впливу росативатора Реаком на вирощування сої;Вивчення сортів гречки, сої, сафлору, ячменю тощо.

Номер слайду 12

Допомога гурткової роботи у виборі професіїОтримання професійних навичок;Отримання навичок науково-дослідницької роботи;Практична спрямованість занять;Ознайомлення із професіями;Отримання навичок презентації результатів виконаної роботи;Формування навичок виступати перед незнайомою аудиторією;Розвиток уміння грамотно висловлювати свою думку та відстоювати її, відповідаючи на запитання опонентів;Розвиток уміння задавати запитання;Допомога в самореалізації особистості та підвищення самооцінки вихованців, віри в свої сили.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Додано
4 лютого 2018
Переглядів
2064
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку