Мультимедійний супровід до уроку каліграфії

Про матеріал
Презентація "Письмо на папері без графічної сітки. Відпрацювання каліграфічних навичок. Ознайомлення з лімериками та їх будовою"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Письмо на папері без графічної сітки. Відпрацювання каліграфічних навичок. Ознайомлення з лімериками та їх будовою.

Номер слайду 2

Загадка Дві антени на маківці,ну а сам сидить в хатинці,на собі її везе,і повільно так повзе.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Графічний диктант. Відступити вниз 5 клітинок і 13 праворуч: 1 вниз, 1 праворуч, 2 вгору, 2 ліворуч, 3 вниз, 4 праворуч, 4 вгору, 6 ліворуч, 6 вниз, 9 праворуч, 6 вгору, 1 ліворуч, 1 вгору, 1 ліворуч, 1 вгору, 5 ліворуч, 1 вниз, 3 ліворуч, 2 вниз, 1 ліворуч, 1 вниз, 1 ліворуч, 3 вниз, 1 ліворуч, 7 вгору, 1 ліворуч, 1 вгору, 1 ліворуч, 1 вниз, 1 ліворуч, 1 вгору, 1 ліворуч, 1 вниз, 1 ліворуч, 3 вниз, 1 праворуч, 1 вниз, 1 праворуч, 2 вниз, 1праворуч, 3 вниз, 1 ліворуч, 2 вниз, 19 праворуч, 1 вгору, 2 ліворуч, 1 вгору, 3 ліворуч, 1 вгору.

Номер слайду 5

За поясненням упізнай предмет та запиши його назву. Водяна тварина з лускою, яка дихає зябрами -Літальний апарат з реактивним двигуном -Твердий кістковий наріст на голові деяких тварин -Тварина з родини котячих із китичками на вухах-риба.ракета.ріг.рись.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 6

Спиши текст. Намагайся писати рівно та каліграфічно. Цікаві факти з життя равликів Нюхові рецептори у равлика знаходяться зверху на ріжках. Інакше кажучи, ріжки – це ніс навиворіт. Равлик не бачить, а тільки розрізняє світло і темряву. У нього від 15 до 25 тисяч зубів.

Номер слайду 7

Лімерик є одним із засобів розвитку дитячої мовленнєвої творчості. Це короткий вірш, який складається. Як правило, з 5 рядків. Лімерик пишеться в жанрі нонсенсу (небилиці, абракадабри). Римовані тексти цього жанру почали складати в Ірландії у місті Лімерик. Неперевершеним майстор цього жанру є поет і художник Едвард Ліра (1812-1888рр.)Лімерик римується таким чином:1-2 рядок між собою;3-4 рядок між собою;5 рядок є висновком і може не римуватися. Лімерик повинен мати яскраво виражений парадокс або гіперболу.

Номер слайду 8

Прочитайте лімерики. Жив-був кіт Муркіт. Відростив собі живіт. Біля нірок він сідав,Мишам пісеньки співав. Піснелюб був наш Муркіт. Жив собі кролик,Любив він дуже бублик. Собі кущик вибирав,А який – не знав. Дивний був той кролик. Злий вовк у лісі живі ні з ким він не дружив. Всіх у лісі вовк лякав,всіх у лісі ображав. Ось такий злий вовк. Якби вовк не злий тут жив,тоді б він з усіма дружив. Він нікого б не лякав,він би і не ображав. Таким злим не був би вовк.

Номер слайду 9

Спробуй створити власного лімерика про равлика за поданою моделлю. {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1 рядок. Жиб-був …(об’єкт)2 рядок. Порівняння або вказівка на властивості об’єкта (який?)3 рядок. Дія або взаємодія з іншими об’єктами (що робить? з ким спілкується?)4 рядок5 рядок. Висновок (твердження чи мораль)

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 жовтня 2022
Переглядів
581
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку