"Музика і слово" Презентація до уроку музики 5 клас

Про матеріал
Презентація до уроку музичне мистецтво в 5 класі "Музика і слово" з використанням матеріалу з підручника "Музичне мистецтво " 5 клас Л.Г. Кондратової
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музика і слово

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знаньзв'язок музичного мистецтва з іншими видами мистецтва;інтеграція різних видів мистецтва; творчість Л. Деліба.

Номер слайду 3

Схематичне зображеннязв'язку між музикою та літературою. ЛІТЕРАТУРА І МУЗИКАІНСТРУМЕНТАЛЬНІ ЖАНРИ(програмні твори)ВОКАЛЬНІ ЖАНРИ(пісня , романс, кантата, ораторія та ін.)

Номер слайду 4

Розгляньте схеми. В них ви знайдете спільне між музикою та літературою. ЛІТЕРАТУРА І МУЗИКАПІСНЯ ПОЕМАГІМНРОМАНСОДА

Номер слайду 5

Музичне сприймання. М. Глінка. Романс «Жайворонок» у виконанні дитячого хору.

Номер слайду 6

Аналіз музичного твору— Яка музика звучала — вокальна чи інструментальна?— Розкажіть про засоби музичної виразності романсу.— Охарактеризуйте тембри співацьких голосів, які вам вдалося розпізнати.— Про що розповідав романс?— Чи співзвучні у цьому творі музика та поезія? Обгрунтуйтесвою думку.

Номер слайду 7

Музичний словничок. Романс (у перекладі з іспанської — «романський») — одноголосний камерний вокальний твір з інструментальним супроводом.

Номер слайду 8

Виконання творчого завдання. Спробуйте свої сили в поетичній творчості. Складіть вірш, використовуючи подані слова: весна, зліта, квітуча, дітвора, прийшла, радіє, співа, душа, до сонечка. 

Номер слайду 9

Узагальнення вивченого матеріалу. Рефлексія. Як пов'язані література та музика? Поміркуйте, що між ними спільного, а що відмінного. Які жанри музики утворюються за допомогою слова і звуку?Які музичні жанри пов'язані з літературою? Що їх об'єднало?Що таке романс? Музику якого композитора ми слухали на уроці?

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Послухайте музику довкола себе. Чи є серед цих композицій романси? Пригадайте улюблений дитячий віршик та придумайте до нього мелодію.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 вересня 2019
Переглядів
12934
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку