На порозі професійного вибору

Про матеріал
Профорієнтаційне заняття з елементами тренінгу "На порозі" професійного вибору". Можна використовувати на заняттях з "Технологій" в 9 класі або в при проведенні позаурочних заходів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профорієнтаційне заняття з елементами тренінгу «На порозі професійного вибору»

Номер слайду 2

Добрий день! Вітаю всіх присутніх в цій аудиторії на нашому занятті з профорієнтації, яке має тему: «На порозі професійного вибору».

Номер слайду 3

Правила роботи в групах:– цінувати час; говорити по черзі;– спілкування за принципом "Тут і тепер";–– щирість і відкритість у спілкуванні – конфіденційність усього, що відбувається в групі;– різноманітність контактів і спілкування– активна участь у всіх подіях (вправах), що відбуваються;– увага до співрозмовника;– добровільна активність;– зворотний зв'язок тощо.

Номер слайду 4

Вправа «Знайомство» 1.Ім’я. 2. Професія, яка вам подобається, або яку ви для себе обрали.3. Професійна якість, яка необхідна людині для забезпечення успішності виконання професійної діяльності.

Номер слайду 5

Питання для обговорення:• Чи всі люди мають працювати?• А якщо людина працює, чи має вона це робити до сьомого поту? • Чи може кожна людина обрати вид роботи та діяльність на власний смак?• Чи слід погоджуватися на роботу, яка Вам не подобається, однак яку добре оплачують? • Для чого взагалі люди працюють?

Номер слайду 6

. Вправа «Оптимісти та скептики».завдання для «Оптимістів»: записати на аркуші паперу А4 професійні якості людини, що забезпечують її успішність у професійній діяльностізавдання для «Скептиків»: записати на аркуші паперу А4 особисті якості людини, що перешкоджають ефективності її професійної діяльності

Номер слайду 7

Професії для обговорення:1. Вчитель2. Веб-дизайнер

Номер слайду 8

Питання для обговорення: Чи важко було Вам виконувати роль скептиків? Чи різнилися думки у членів Вашої групи відносно аналізу даних професій? Що дає виконання даної вправи?

Номер слайду 9

Мозковий штурм «Професія – це…»1. назвати асоціації до слова «професія».

Номер слайду 10

2. дати визначення терміну «професія».

Номер слайду 11

Підведення підсумку. по черзі завершити речення «Я зрозумів (ла), що…»

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
25 березня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку