Презентація "Покрокова інструкція пікірування розсади"

Про матеріал
Пікіровка розсади - це неймовірно популярна серед квітникарів та городників процедура, що дозволяє забезпечити зміцнення кореневої системи рослин, зробивши їх при цьому більш витривалими і стійкими до зовнішнього впливу. На перший погляд може здатися, що її суть зводиться лише до того, щоб пересадити сіянці з маленьких горщиків в більші за своїми розмірами горщики. Але в дійсності такий процес має безліч нюансів і особливостей, які обов'язково потрібно враховувати, адже в іншому випадку не тільки ризикуємо звести нанівець всю ефективність пікіровки, але і погубити розсаду. Надана презентація ознайомить із покроковою інструкцією та допоможе правильно провести процедуру пікірування. Якщо ви не знаєте, як пікірувати розсаду, то пропонуємо вашій увазі невелику інструкцію, що включає в себе опис всіх основних етапів такого процесу. Отже, вам необхідно буде виконати наступні кроки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пікіровка розсади. Покрокова інструкція. Презентацію підготувала вчитель-дефектолог Олійник Світлана Василівна

Номер слайду 2

Техніка безпеки під час роботи з садово-городнім інвентарем Прочитай і запам’ятай!!! Інвентар розміщуй тільки у відведеному місці. Не використовуй у якості ударного інструменту, а тільки за призначенням. Під час відпочинку складай так, щоб не поранитися: граблі клади зубцями до землі, сапи і лопати – гострою частиною до землі. Не передавати інструмент один одному кидком, не класти на землю загостреною частиною вгору, переносити тільки у вертикальному положенні загостреною частиною вниз. Працюючи з лопатою, стежити за тим, щоб не поранити нею ноги. Під час роботи граблями, вилами не спрямовувати їх робочу частину на тих, хто перебуває поблизу. У процесі роботи з секатором, якщо тримаєте гілку лівою рукою, слідкуйте щоб пальці були осторонь від ріжучого клинка. Не розмахуй секатором, не підходь до товариша під час різання. Не залишай секатор після роботи в розкритому вигляді.

Номер слайду 3

Незамінний помічник садівника та городника – набір інструментів для пікірування й пересадки розсади в домашніх умовах. Набір складається з 2 предметів:1) виделки-лопатки, для безпечного доставання рослини з грунту під час розсаджування або посадки на постійне місце;2) посадковий конус, який використовується під час висівання насіння або саджанців рослин, для того щоб зробити посадкові отвори різного діаметра та розміру.

Номер слайду 4

Завдяки компактному розміру, цей набір знадобиться при догляді за невеликими рослинами або розсадою на початкових етапах вегетації. Інструменти виготовлені з стійкого пластика, не страждають й не деформуються під впливом вологи, легко миються від забруднень та мають довгостроковий термін використання.

Номер слайду 5

Покрокова інструкція. Покрокова інструкція про те, як пікірувати розсаду. Вона допоможе вам зробити це з легкістю. Крок 1. 1. Зберіть усе, що вам потрібно2. Знайдіть зручне місце для роботи. 3. Отримайте все необхідне обладнання в одному місці. Зробіть це легше4. Уникайте напруги, вибираючи робоче місце, яке залишає вашу спину нейтральною, а не зігнутою. Це може бути сидячи за стільницею на зручній висоті або стоячи біля верстака.

Номер слайду 6

Крок 2: 1. Додайте ґрунт у горщики2. Обережно постукайте по горщиках, щоб ґрунт вирівнявся.

Номер слайду 7

Крок 3: 1. Зробіть яму в ґрунті. Використовуйте свій палець, щоб зробити дірку в компості. Ви хочете, щоб отвір був у центрі кожного горщика. Зробіть отвір приблизно такої ж глибини, як ваш перший суглоб пальця. Якщо хочете, ви можете використовувати діббер, щоб зробити отвори.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Крок 4: 1. Обережно вийміть розсаду з лотка. Це делікатний етап. Ви хочете спробувати обережно підняти окремі саджанці. Один із підходів – обережно тримати розсаду за лист. Використовуйте дібер, щоб обережно зробити отвір навколо нього, поки ви не зможете підняти його. Притисніть коріння сусідніх саджанців, використовуючи дібер.

Номер слайду 10

Цілком ймовірно, що ви піднімете кілька грудок із піддона, де буде більше однієї розсади. Акуратно руками розділіть їх на окремі рослини. Крок 5: Обережно відокремте розсаду, якщо потрібно

Номер слайду 11

Крок 6: Помістіть і закріпіть розсаду в горщиках. Помістіть розсаду в лунки, які ви підготували раніше у ваших горщиках. Вам потрібен лише один саджанець у кожному горщику. Злегка притисніть ґрунт навколо верхівки, щоб зміцнити коріння.

Номер слайду 12

Крок 7: Позначте свої рослини. Додайте етикетки рослин. Хорошим варіантом є паличка від льодяника. Якщо можливо, корисно позначити кожен горщик. Або напишіть одну етикетку, але згрупуйте горщики, щоб було легко визначити, що це одна рослина. Помістіть етикетку на край горщика трохи далі від коренів.

Номер слайду 13

Крок 8: Обережно полийте. Помістіть розсаду в горщики у великий піддон або миску для посуду. Обережно полийте зверху за допомогою лійки з трояндою (кругла насадка, яка допомагає воді витікати у вигляді м’якого душа)Крок 9: Поставте горщики на місце. Виберіть світле і тепле місце, щоб розсада могла продовжувати рости.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

https://sad-fasad.com.ua/pikirovka-rozsadi-njuansi-poradi-osoblivosti Використані Інтернет-ресурси:

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Інкл
Додано
25 березня
Переглядів
79
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку