"Нашого цвіту по всьому світу"

Про матеріал
Пізнавально - виховна презентація про відомих українців, котрі живучи за кордоном, стали відомими і не відцуралися власного коріння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майже в усі часи українська інтелігенція була гнаною, тому часто знаходила порятунок за межами рідної землі, але завжди пам’ятала своє коріння, передаючи від покоління до покоління українські традиції та звичаї.«Нашого цвіту по всьому світу»

Номер слайду 2

Сьогодні ми познайомимося з відомими людьми України котрі зробили вагомий внесок в Українську мову та культуру, незважаючи на те, що перебували за кордоном.

Номер слайду 3

Соломія Крушельницька. Відома оперна співачка. Народилася на Тернопільщині 1872 року.1893 року Крушельницька закінчила Львівську консерваторію. Після закінчення Консерваторії Продовжує навчання в Італії.1910 року С. Крушельницька вийшла заміж за відомого італійського адвоката, мера міста В'яреджо Чезаре Річчоні. 28 років проживає в Італії і гастролює Україною, товаришує з І. Франком. Після смерті чоловіка повертається до України. Змушена відписати власне майно в Італії на користь радянської держави вобмін на громадянство. Померла в Україні 1952 року і похована біля І. Франка.

Номер слайду 4

Енді Воргол. Справжнє ім’я – Андрій Воргола, отримав через канцелярську помилку. Всесвітньовідомий  американський митець лем ківського походження, один із засновників поп-арту та культова постать в історії сучасного мистецтва в цілому. Художник, ілюстратор, дизайнер, скульптор, письменник, продюсер, кінорежисер, видавець, колекціонер — він залишив по собі величезний творчий спадок і ще за життя став легендою. Одна з його найвідоміших робіт виконане в техніці шовкографії - продано за 36 мільйонів доларів.

pptx
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
638
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку