"Натуральні числа та дії з ними"

Про матеріал
Презентація створена для уроку або онлайн уроку з математики для учнів 6 класу по темі "Повторення. Натуральні числа та дії з ними" оскільки навчання у минулому році відбувалося переважно дистанційно то мета уроку повторення теми «Натуральні числа та дії з ними», закріпити уміння виконувати дії над натуральними числами в процесі розв’язування різноманітних вправ ; розв’язувати рівняння; спрощувати вирази та обчислювати їх зручним способом. Джерела використаної інформації: Для оформлення застосовано елементи Canva.
Перегляд файлу

image


image


image

Мотивац я навчально-п знавальної д яльност учн в.

 Гра "Хто швидше відгадає загадку з числами?"

1.         imageЯк називається чисельне значення вдстан мж двома точками на числовй прямй?

2.         Яке число отримаємо, якщо додамо до числа 5 число 10?

3.         Яке число отримаємо, якщо вд числа 15 вдняти число 7?

4.         Яке найбльше двозначне число є парним?

5.         Як називається спосб запису числа, у якому цифри вказують кльксть повторень?

6.         Яка сума перших 5 натуральних чисел?

7.         Як числа називаються простими?

8.         Яке число отримаємо, якщо число 25 домножити на число 4?

9.         Скльки цлих чисел є мж числами 5  10?

image


image


     6 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський встановив в дзнаку "М сто-герой України" для в дзначення подвигу, масового героїзму та ст йкост громадян, виявлених у захист своїх м ст п д час в дс ч збройної агрес ї РФ проти України.   Указом в д 6 березня 2022 року звання м ста-героя отримало м сто Херсон.      Херсон – справжнє українське м сто.

      Попри рос йську пропаганду щодо географ чної приналежност деяких територ й України до рф, та приписування факту заснування Херсону Катерин II, – сторичн факти доводять, що Херсон – це м сто запор зьких та полтавських козак в, де завжди розмовляли саме українською мовою. І фактичне заснування м ста п д назвою Херсон в дбулося на територ ї, де вже давно проживали та правили українськ козаки.

image       Але щоб зрозум ти, що Херсон – це м сто з українським характером та незламною жагою до свободи, нав ть не обов’язково вдаватися до стор ї, адже повномасштабне вторгнення довело, що херсонц ладн голими руками йти проти танк в та автомат в, нав ть в умовах повної окупац ї, щоб заявити про те, що вони українц .

image

image

image

              Наступним м сцем нашої подорож стане Свято-Катерининський собор.

imageСвято-Катерининський собор — ун кальна пам'ятка арх тектури XVIII стол ття, стор я якої пов'язана з зведенням Херсонської фортец . Буд вництво собору почалося 1781 року  тривало до 1786-го. Для ст н буд вл використовувався бл дожовтий нгулецький вапняк. Храм назвали на честь Катерини II, яка в дв дала богослуж ння в 1786 роц .

image


image


Щоб в дпочити, зазирн ть до Греко-Соф ївської церкви в м ст Херсон.

imageОдна з найстар ших рел г йних пам'яток м ста — Греко-Соф йська церква, зведена грецькими колон стами 1780 року. Спочатку церква була дерев'яною, але в 1808 роц її переробили в кам'яну. Особливу ц нн сть має привезений греками р зьблений дерев'яний коностас у стил тал йського ренесансу, якому вже понад 450 рок в. Внутр шнє оздоблення прикрашає наст нний живопис, що збер гся з час в зведення святин .

image

Індив дуальна робота. Завдання на лог ку.

image     Уяв мо, що у вас є коробка з Smarties. Ви пом тили, що з кожного одного Smartie, якого ви з'їдаєте, з'являється новий Smartie в коробц . У вас є початково 20 Smarties в коробц . Ви хочете з'їсти вс Smarties, знаючи, що п сля кожної д ї (з'їдання або додавання Smartie) вам доведеться зробити якусь нову д ю з коробкою. Ви можете з'їсти один Smartie за один раз, додати один Smartie до коробки або зробити обидв д ї одночасно.

Запитання: Якими д ями ви можете з'їсти вс Smarties в коробц ?

image

image

image

pdf
Пов’язані теми
Математика, 6 клас, Презентації
Додано
9 січня
Переглядів
77
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку