Натюрморт та стилі виховання

Про матеріал
Презентація образотворчого мистецтва 6 клас. Дуже цікавий та пізнавальний для дітей даної вікової категорії. Призначений для викладання в школах рівня стандарт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАТЮРМОРТ ТА СТИЛІЙОГО ВИКОНАННЯ

Номер слайду 2

В якому виді мистецтва виконані представлені натюрморти? - Знайдіть відповідність між зображенням та визначенням: 1.нідерландський натюрморт 2. фламандський натюрморт3.французьський натюрморт

Номер слайду 3

З XV—XVI ст. зображення предметів у картинах відігравало немаловажну роль. Тоді їх вже розглядали як частину загальної композиції. А вже у XVII ст. натюрморт остаточно стає самостійним жанром образотворчого мистецтва.

Номер слайду 4

В кінці XIX ст.відбулося зародження різноманітних мистецьких напрямків. Це час художніх експериментів із кольором, простором, захоплення метців пошуком нових фактур. Розглянемо види натюрморту за стилем (способом) зображення : реалістичний, абстрактний, декоративний.

Номер слайду 5

Реалізм характеризується тим, що кожна деталь вимальовуеться ретельно і досконало, вдало підібрано колористичну гаму тонів та напівтонів. Абстракціонізм зображену форму зводить до комбінації простих геометричних форм, спрощує колір, деталі об’єкта, а також відмовляється від передавання об’єму. Декоратизм відзначається спрощеністю зображених предметів, але не означае збіднити їх. Опустивши малозначущі деталі при зображенні художник підкреслює найвиразніші якості предмета.

Номер слайду 6

Завдяки новітнім технологіям з явилась можливість створювати гіперреалістичні натюрморти. Зображенні предмити настільки подібні до натури, що створюється ілюзія реальності.

Номер слайду 7

Багата спадщина декоративного натюрморту представлена у творах Катерини Василівни Білокур. Декоративність можна розглядати, як форму вираження краси. Для її картин характерні перебільшення кольорної гармонії, тональне и контрастне рішення, площини зображення.

Номер слайду 8

Ван Гог. Натюрморт. Подсолнухи

Номер слайду 9

Анри Матисс. Натюрморт. Ваза с цветами.

Номер слайду 10

Пабло Пикассо. Натюрморт. Стакан и кувшин

Номер слайду 11

СТИЛІРЕАЛІЗМ(предмети вимальовуються ретельно і досконало, вдало підібрано колористичну гаму тонів та напівтонів)

Номер слайду 12

Визначте стиль123

Номер слайду 13

Визначте стиль

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Абстрактний натюрморт. Наш натюрморт ми зробимо контрастним, поєднуючи білий та чорний колір. Особливої абстрактності нашому натюрморту надасть ділення площини на клітинки, як на шахматній дошці.

Номер слайду 16

Хід роботи1. Композиційне розміщення предметів ( вертикальне, горизонтальне). Взаємне розташування предметів на площині , визначення загальної форми та розміру основних об’єктів, не промальовуючи дрібних деталей.2. Лінійно-конструктивна побудова предметів. Передача характеру форми предметів та їх пропорцій. Для абстрактного натюрморту немає необхідності у перспективному, об ємному зображенні – предмети залишаються плоскими.

Номер слайду 17

3. Остаточно визначаємось з формою предметів, намічаємо падаючу тінь та витираємо зайві лінії.4. Будова «шахматної» площини. Оптимальний розмір клітинки для альбомного листа (А4) = 3см, для А3 = 5см. Менший розмір клітинок – ускладнює роботу.

Номер слайду 18

5. Починаємо зафарбовувати клітинки чорною гуашевою фарбою. Шар фарби має бути плотним та однородним. Якщо в межі клітинки потрапляє частина предмета, то її не зафарбовуєм. Починаємо зафарбовувати крайні клітинки. Потім поступово переходимо до середини.6. Під час зафарбовування клітинок у центрі композиції, не заходимо за контури предметів. 7. Завершуємо роботу над фоном натюрморту

Номер слайду 19

8. Найскладніший етап. Він потребує особливої уваги. Зафарбовуємо чорною фарбою частини предметів, які потрапили на білі клітинки.9. Виправляємо помилки ї завершуємо роботу. Натюрморт готовий.

Номер слайду 20

Зразки «шахматного» натюрморту

Номер слайду 21

Можливі варіанти поділу площини абстрактного натюрморту( асиметричний№1,2; симетричний№3,4,5,6).

Номер слайду 22

АЛГОРИТМВибір теми. Лінійне зобранаження. Будова «шахматної» площини. Кольорове рішення. ЭКСПРЕСС- ВИСТАВКА

Номер слайду 23

Бажаю успіху

Номер слайду 24

pptx
Додано
27 березня 2019
Переглядів
3031
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку