Навчальна презентація :" Тоталітаризм". Всесвітня історія.10-й клас.

Про матеріал
Представлена навчальна презентація з всесвітньої історії для 10-го класу. Навчальна перезентація є інформаційним і дидактичним джерелом (інструментом) з визначеній темі. Представлена робота є авторською розробкою і має абсолютний ексклюзивний характер,що унеможливлює будь-які зміни і доповнення як за формою.так і за змістом. Тільки право користування. Дякую за розуміння!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітня історія 10-й клас ТОТАЛІТАРИЗМ …поняття …характерні риси …особливості

Номер слайду 2

Пам'ятай ... що! тоталітаризм є антиподом демократії …. але !!!

Номер слайду 3

ще сер Уїнстон Черчилль …так ! …ну, майже так висловлювався про демократію…

Номер слайду 4

ну і.. що воно… ….таке то- та- лі- та- ризм?

Номер слайду 5

Тоталітари́зм від лат.totalitos цілісний — той, що охоплює усе загалом)  — система державно-політичної влади, яка регламентує усі суспільні та приватні сфери життя людини-громадянина і вимагає повного підпорядкування (залежності) від держави

Номер слайду 6

Тоталітаризмом вважається політичне панування, яке вимагає необмеженого керування підлеглими і їхнє повне підкорення поставленим згори політичним цілям.

Номер слайду 7

Історія терміну Слово «тоталітаризм» було введено в обіг 1923 року італійським політиком Джованні Амендолою, який використовував його на означення політичного ладу фашистської Італії для підкреслення відмінностей цього ладу від відомих в історії прикладів диктатури.

Номер слайду 8

Історія терміну Уперше цей термін для пропаганди застосував в 1925 р. Беніто Муссоліні, коли в Італії почала формуватись однопартійна… фашистська … ДИК-ТА-ТУ-РА … Плакат-емблема конгресу італійських фашистів Рим-1921 р.

Номер слайду 9

Характерні риси тоталітаризму Диктатура однієї партії Наявність єдиної партії, яка презентує власну оригінальну ідеологію та виступає «мозговим центром»,що « проеткує - форматує» суспільну свідомість

Номер слайду 10

Характерні риси тоталітаризму Зрощення партії і держави Наявність єдиної партії, диктаторського типу, яка «зливається» з державним апаратом і таємною поліцією.

Номер слайду 11

Характерні риси тоталітаризму Панування партійної та державної еліти …керманич?! …начальник?! …директор?! …………одже …ти … партієць!!! Поза партійний –“не наш”...”не справжній” “ не надійний”

Номер слайду 12

Характерні риси тоталітаризму Непомірне звеличення (культ) особи вождя …лідеру пробачають ВСЕ ! ..тільки позитиFF! …героїзація …романтизація …міфологізація … і ось ти – жива ЛЕГЕНДА! …майже Б.. !

Номер слайду 13

Характерні риси тоталітаризму Контроль партії і держави над економікою …централізоване планування економіки … пріоритетне право розподілу матеріальних цінностей …наявність економічних та поза економічних “важелів впливу” на товаровиробника

Номер слайду 14

Характерні риси тоталітаризму Політичний контроль …Відсутність плюралізму в засобах масової інформації. …Жорстка цензура всіх легальних каналів надходження інформації, а також програм середньої та вищої освіти. …Адміністративний контроль над відправленням правосуддя.

Номер слайду 15

Характерні риси тоталітаризму Втручання в приватне життя громадян Абсолютна роль державної пропаганди, маніпуляція масовою свідомістю населення. Заперечення традицій, зокрема традиційної моралі, розбудова т.з. «нового суспільства»). Нехтування індивідуальних громадянських прав і свобод.

Номер слайду 16

Характерні риси тоталітаризму Репресії і переслідування Наявність централізованого репресивного апарату Ганебна практика пошуку “ворогів народу” Формування “атмосфери підозрілості й недовіри” Системні перевірки на “лояльність режиму”

Номер слайду 17

Особливості… Системність і послідовність дій влади Наявність чіткого плану ( програми) дій Намагання досягнення результату за будь-яку ціну

Номер слайду 18

Особливості… невпинна жорстокість тоталітарної влади до опозиції (активних) …дискредитація “активних” …ізоляція “активних” …фізичне знищення “активних”

Номер слайду 19

Особливості… Примусова уніфікація … …одноманітність у всьому …стандартизація поведінки …контроль, самоконтроль і… са-мо-цен-зу-ра

Номер слайду 20

Підсумок та висновки … (зробіть самі) = ?

Номер слайду 21

Тоталітарний режим …. завжди заперечує абсолютну цінність людської особистості. В такому суспільстві….. гинуть ідеали честі, гідності, добра, совісті. Джордж Оруелл роман «1984»

Номер слайду 22

Я все сказав… P.S. .. зовсім забув! Бережіть свій розум, тренуйте його, наповнюйте силою ідей, а не ідеями сили ваш вчитель

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дейко Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний рівень) 10 клас (Полянський П.Б.)
Додано
28 червня 2021
Переглядів
2003
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку