Урок.Презентація."Початок Другої світової війни."

Про матеріал
Презентація-конспект для групових,індивідуальних та класних робіт..З використанням тестів,схем,таблиць та посилань на відео уроки та онлайн тести.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Картку підготувала Мотенко І.О. Запишіть дату і тему уроку

Номер слайду 2

Визначати причини та зміни під-час Другої світової війни аналізувати мирні договори із союзниками Німеччини прослідковувати зміни у формуванні військових блоків зіставляти та критично аналізувати інформацію з різних джерел

Номер слайду 3

18 березня 1939р.СРСРзапропонував скликати на засідання представників Великої Британії,Франції ,Польші,Румунії та Туреччини,щоб протистояти агресорам.Проте пропозиція була відхилена(як ви вважаєте чи вдалося б уникнути війни аби ці країни об,єдналися) 23 серпня 1939 р.укладено пакт Молотова –Рібентропа (проаналізуйте документ ст.122 підручникТ.В.Ладиченко)

Номер слайду 4

Прагнення нацистських держав до перерозподілу світу і загарбання нових територій Несправедливість Версальсько-вашингтонської системи Неефективність Ліги націй Політика умиротворення агресора (Велика Британія та Франція) Політика ізоліціонізму (США) Загострення суперечностей між державами через глибоку економічну кризу

Номер слайду 5

Загарбницький з боку фашистських держав Визвольний з боку країн-жертв (союзників)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1 вересня 1939 року Третій Рейх та Словацька республіка розпочали військову операцію проти Польської республіки. У відповідь Велика Британія і Франція 3 вересня 1939 року оголосили війну Третьому Рейху (Дивна війна). 17 вересня у конфлікт втрутився Радянський Союз. Червона армія перейшла кордон Польської республіки і розпочала бойові дії проти польської армії. Запам,ятай ці дати!

Номер слайду 8

З вересня по грудень 1939 року Велика Британія втратила від ударів німецьких підводних човнів 114 суден, а 1940 року — 471 судно, німці ж 1939 року позбулися лише 9 підводних човнів. Основною ціллю морської війни зоставалося відрізати Велику Британію від матеріального постачання з боку сюзників (головним чином США) і таким чином примусити її до капітуляції. Морська битва проти союзницьких транспортних конвоїв велась в основному підводним флотом Німеччини. І все ж битва завершилась поразкою нацистів.

Номер слайду 9

В ході радянсько-фінських переговорів 1938–1939 років СРСР намагався домогтися від Фінляндії передачі частини Карельського перешийка, а також передачі в оренду кількох островів і частини півострова Ханко під військові бази. Фінляндія не погодилась на обмін. 30 листопада 1939 року СРСР напав на Фінляндію, розпочавши радянсько-фінську війну. На початку березня 1940 року радянські війська прорвали «Лінію Маннергейма». 13 березня 1940 року в Москві підписано мирний договір між Фінляндією та СРСР.

Номер слайду 10

3 серпня - Литовська РСР 5 серпня - Латвійська РСР прийняті до СРСР. 6 серпня — Естонська РСР 28 червня — 3 липня 1940 року Червона армія здійснила військову операцію для примусової передачі Королівством Румунія Бессарабії та Північної Буковини до складу СРСР. 2 серпня 1940 з частини захоплених земель, а також території Молдавської АРСР створена Молдавська Радянська Соціалістична Республіка. Північна Буковина і Південна Бессарабія увійшли до складу Української РСР.

Номер слайду 11

Після вступу Королівства Італія у війну, італійські війська починають бойові дії за контроль над Середземномор'ям, Північною та Східною Африкою. 11 червня 1940 року італійська авіація завдає удару британській військово-морській базі на Мальті. 13 червня італійці бомбардують британські бази в Кенії. На початку січня британці починають наступ у Східній Африці.

Номер слайду 12

Які були причини війни? Яка подія стала першим кроком до конфлікту? Які країни брали участь? Переглянь відео за посиланням (інтернет ресурс) https://youtu.be/8jpp8KOd81U

Номер слайду 13

Опрацювати параграф 23-24 Вивчити діячів та основні дати Скласти події Другої світової війни у схему методом “Фішбоун”

ppt
Додано
5 липня 2021
Переглядів
688
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку