Навчальний Презентація проект з природознавства для учнів 2 класу: «Як бджоли готуються до зими»

Про матеріал
Це презентація навчального проекту з природознавства для учнів 2 класу: «Як бджоли готуються до зими».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творче завдання. Навчальний проект з природознавства:«Як бджоли готуються до зими» Підготувала вчитель початкових класів Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІст Гаврилова О. М.

Номер слайду 2

Тип проекту- навчальний;- міжпредметний (природознавство, читання, українська мова, трудове навчання, образотворче мистецтво); - груповий; - середньотривалий.

Номер слайду 3

Мета проекту - Формування ключових компетентностей: вміння вчитися –самоорганізовуватися до навчальної діяльності у взаємодії; загальнокультурної – дотримуватися норм мовленнєвої культури, зв’язно висловлюватися в контексті змісту; соціальної – продуктивно співпрацювати з різними партнерами в групі та команді, використовувати різні ролі й функції в колективі, проявляти ініціативу, підтримувати та керувати власними взаєминами з іншими;громадянської – бережливо ставитися до природи, до людей, до самого себе. Формування предметних компетентностей: спостереження за бджолами восени та збір інформації про поведінку бджіл на стадії їх підготовки до зими.

Номер слайду 4

Методи: *Пояснювально - ілюстративний : бесіди, розповідь, презентація, розглядання дидактичних картинок, ілюстрацій про природу.*Репродуктивний : включає спільні дії педагога і учнів: створення книг - саморобок , образотворча діяльність (малювання, ліплення)*Евристичні і пошукові методи: з метою розвитку творчих здібностей дітей.

Номер слайду 5

Актуальність проекту: На сьогоднішній день багато людей захоплюється бджільництвом. Але при утриманні бджіл виникає багато проблем, основною яких є зимівля, під час якої дуже часто гине більшість бджіл. Будь що необхідно допомогти комахам взимку; Виховувати бережне ставлення до природи, в тому числі і бджіл;Закріпити знання про комах, зокрема бджіл, нагадати дітям про їх користь.

Номер слайду 6

Тривалість проекту: 1тиждень. Форма захисту: відкритий урок з презентацією робіт учнів та їх батьків. Кінцевий продукт: виставка робіт, свято. Керівник проекту: Гаврилова О. М. Учасники проекту: учні 2-Б класу, батьки, пасічник.

Номер слайду 7

Учасники проекту повинні бути:-   чесними і порядними;-   ініціативними;-  давати поради, але ненав’язливо;-  вміти відповідати за свої дії, вчинки, слова;-  гідно сприймати зауваження;- за роботою не забути про відпочинок.

Номер слайду 8

Очікувані результати:- вміють презентувати власні спостереження за бджолами восени за змістом створеного ними певного освітнього продукту (малюнок, аплікація, стінгазета, брошура тощо);- оцінюють власну діяльність та діяльність однокласників.

Номер слайду 9

Етапи навчального проектуІ етап. Організація проекту. Визначення теми, мети проекту, навчальні предмети, зміст яких задіяний, вид проекту та його тривалість.ІІ етап. Планування проектної діяльності. 1. Ознайомлення учнів із загальною темою і провідною проблемою. 2. Формування груп для проведення дослідження.ІІІ етап. Реалізація проекту.1. Складання плану роботи2. Розподіл обов’язків між членами групи3. Самостійна творча робота учнів4. Виготовлення освітнього продуктуІV етап. Презентація проекту1. Оформлення результатів2. Підготовка до презентації.3. Захист проектів.4. Аналіз успіхів і невдач. Висновки.

Номер слайду 10

Подорож по проекту«Як бджоли готуються до зими»2-Бклас

Номер слайду 11

Тонкі крильця,смугаста спідниця,Чорний поясок,Медовий голосок.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Бджола -це медоносна комаха, яка відома людям з давніх – давен.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Мета проекту: Дізнатися:- Про життя бджіл;- Про цінність продукції, зібраної бджолами;- Що говорить народна мудрість про бджілок;- Як бджоли готуються до зими.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Прополіс - бджолиний клей, що виробляється медоносними бджолами. Бджоли обмазують прополісом стінки вулика і закладають щілини. Прополіс гіркий на смак, жовтий або бурий на колір. Бджолиний віск - це продукт, який виробляється восковими залозами бджіл. Виділяють віск тільки молоді бджоли. Віск виготовляють бджоли з натуральної рослинної сировини - нектару. Стільник - лист, утворений чашечками з воску, який бджоли роблять для зберігання меду. Жувати мед у стільниках - не просто смачно, а й корисно, оскільки віск має гарні лікувальні властивості. Маточне молочко — продукт виділення верхньощелепних та підглоткових залоз молодих робочих бджіл, є високоенергетичним кормом маток і личинок у маточниках.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Як бджоли готуються до зими. Готуючись до зими, бджоли не впадають у сплячку. З настанням холодів вони перестають рухатися, збиваються в купу, зігріваючи одна одну. А в цей час продовжують живитися медом і цукровим сиропом, який їм спеціально постачають бджолярі. А скупчуються вони на листках, які утворені чашечками з воску і називаються стільниками. Бджоли затикають прополісом усі щілини, зменшують льоток (віконечко, через яке влітають і вилітають з вулика.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Дякую за увагу

pptx
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
1852
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку