Навчальний проєкт «Досліджуємо колискові пісні»

Про матеріал
До презентації ввійшли матеріали з досвіду роботи вчителя . Окремі зображення взяті з інтернету
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проєкт «Досліджуємо колискові пісні»2-Б клас Керівник : Рожкова Людмила Ісхаківна

Номер слайду 2

План дослідження1. Чому колискові пісні називають перлинами? Яке їх призначення?2. Які основні герої згадуються у відомих вам колискових?3. Чим відрізняються колискові для синочка і для дочки?4. Взяти інтерв’ю у мами, у бабусі, сусідів і записати колискову пісню, яку вони пам’ятають з дитинства.5. Взяти участь у фестивалі колискових пісень.

Номер слайду 3

МАТЕРІАЛИ ПРОЄКТУ Колискова пісня – це та духовна перлина, з якої починається наше духовне життя. Колискові мелодії – перше джерело, з якого ми черпаємо почуття краси, музики, звучання. Це ліричний пісенний твір, який виконується матір’ю (рідше батьком чи іншим членом родини) над колискою дитини для того, щоб її приспати. Назва КОЛИСКОВА походить від слова колиска, в яку раніше клали малу дитину. Колиска в українській родині мала символічне значення. ЇЇ не викидали, навіть коли в хаті не було дітей. Материна пісня над колискою має велику магічну силу: вона заспокоює, дає позитивні емоції, оберігає від хвороб, нещасть та страху.

Номер слайду 4

Основні герої колискових пісень Дитина, мама, тато, котик, гулі, місяць, зірочки, Сон-дрімота, коник, мишка…

Номер слайду 5

Колискова для синочка. Спи, мій синочку,Спи, мій маленький... Люлечки... Люлі... Баю... Бай... Вийшов на небо. Місяць ясненький,Спи, мій рідненький... Засинай... Спи, мій синочку,Спи, мій маленький... Люлечки... Люлі... Баю... Бай... Ходить по хатіКотик сіренький,Спи, мій рідненький... Засинай... Спи, мій синочку,Спи, мій маленький... Люлечки... Люлі... Баю... Бай... Сяють для тебе. Зірочки ясні,Спи, мій рідненький... Засинай...

Номер слайду 6

Колискова для донечки. Спи, моя донечко,Спи, моє сонечко,Люба моя,Засинай... Люленьки-люлі,Люленьки-люлі,Люба моя,Засинай... Наша красунечко,Наша милунечко,Кралею нам. Виростай... Люленьки-люлі,Люленьки-люлі,Кралею нам. Виростай... Наша красунечко,Наша милунечко,Кралею нам. Виростай... Люленьки-люлі,Люленьки-люлі...

Номер слайду 7

Фестиваль колискових пісень

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Тиха, тепла, ніжна. З маминого слова. Народилась пісня,Пісня колискова. Дітки, підростайте,Тільки пам’ятайте: Буде завжди з вами. Колискова мами.

Номер слайду 10

Літератураhttps://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=73b. Pf. Oy. S1pghttps://www.google.com/search?q

pptx
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
268
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку