Навчально-розважальна гра

Про матеріал
Мета: - розвивати усне мовлення, словниковий запас учнів; - поглиблювати знання з правового виховання; - сприяти розвитку в учнів інтересу до вивчення своїх прав та обов’язків. Завдання: - розвиток пізнавального інтересу до правового виховання, формування пошукової діяльності. Обладнання і матеріали: «кубик вибору», макети букв, комп'ютер, презентація зі слайдами. Хід заходу: Ведуча: Сьогодні ми відкриємо «Правову абетку», пригадаємо казки та ще раз переконаємося чи знаєти ви свої права та обов’язки. Зараз пограємо в гру «Дивослово». (Ведуча пояснює правила гри , проводе 7 турів, у кожному приймають участь по 3 чоловіки із загонів; між турами поводяться музично - танцювальні хвилинки, діти отримують призи) Підсумок гри підводить журі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дивослово«ПРАВОВА АБЕТКА»Інтелектуальна гра з прав дитини

Номер слайду 2

Яке право порушила відьма у казці “Сестричка Оленка та братик Іванко”?ЖИТТЯ

Номер слайду 3

Конвенція ООН про права дитини. Стаття 6. Життя, виживання та розвиток. Дитина має право на життя; обов'язком держави є забезпечити виживання та розвиток дитини.

Номер слайду 4

Яке право хотів надати своєму синові тато Карло?. ОСВІТА

Номер слайду 5

Конвенція ООН про права дитини. Стаття 28. Освіта. Держава визнає право дитини на безкоштовну початкову освіту, доступність професійного навчання та дбає про зниження кількості учнів, які залишають школу.

Номер слайду 6

Яке право порушувала мачуха по відношенню до Попелюшки?ДОЗВІЛЛЯ

Номер слайду 7

Конвенція ООН про права дитини. Стаття 31. Відпочинок та дозвілля. Дитина має право брати участь в іграх і розважальних заходах та брати участь в культурному житті й займатися мистецтвом.

Номер слайду 8

Чиї права порушили (принижували гідність) лише тому, що він був несхожий на інших?ГИДКЕАКЧЕНЯ

Номер слайду 9

Конвенція ООН про права дитини. Стаття 2. Принцип недискримінації. Кожна дитина повинна бути наділена всіма правами без дискримінації.

Номер слайду 10

Казкова особистість, яка порушила статтю 11 Конвенції ООН про права дитини. СНІГООКРОЛЕВАВА

Номер слайду 11

. Стаття 11. Незаконні переміщення та неповернення дітей. Держава повинна вживати заходів для боротьби з викраденням дітей одним з батьків чи третьою стороною.

Номер слайду 12

Що вчинила мачуха з казки “ Дванадцять місяців ” над Марушкою, порушуючи тим самим її права?НАСИЛСЬТВО

Номер слайду 13

Конвенція ООН про права дитини. Стаття 19. Насильство та недбале поводження (з боку сім’ї чи опікунів). Держава має обов'язок захищати дітей від усіх форм насильства. Сюди входять соціальні програми та інші форми боротьби проти жорстокого поводження з дітьми.

Номер слайду 14

До кого можна звернутися по допомогу у разі порушення твоїх прав?ВЧИТЕЬЛ

Номер слайду 15

Знай свої права та обов'язки!

pptx
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
594
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку