Навчання у процесі гри LEGO

Про матеріал
Конструктор лего вчить конструювання, яке впливає на різні функції розвитку дитини. Науково доведено, що конструювання в першу чергу розвиває моторику рук.
Перегляд файлу

Через гру діти досліджують і пізнають навколишній світ. Коли діти граються, то у них розвиваються важливі навички, що допомагатимуть їм протягом життя. Процес гри повністю захоплює їх: вони беруть на себе відповідальність, стають цілеспрямованими та зосередженими, а головне — почуваються комфортно і щасливо.

 

Через гру діти отримують навички:

 

спілкування;

командної роботи;

прояву ініціативи;

генерації нових ідей;

критичного мислення;

оперування інформацією.

 

Навчатися у процесі гри — це значно цікавіше, ніж вивчати теоретичні матеріали, що сприяє кращим та ефективнішим результатам.

Зважаючи на це, Концепція Нової української школи передбачає використання у навчанні учнів початкових класів ігрових конструкторів LEGO.

 

LEGO систем маленькі різнокольорові деталі та шість цеглинок.

Їх можна використовувати як для простої гри, так і на уроках .

 

На математиці ви можете опанувати за допомогою лего вивчення складу числа , використовувати їх як наочність під час розв`язання задач, побудови геометричних фігур і тп.

 

На уроках ядс ми з учнями використовували лего,коли вивчали тему «Повітря»,дізналися , що холодне повітря є поганим провідником тепла,тому свої будинки треба утеплювати, або будувати з цегли з кращою теплопровідністю, а оскільки лего і є умовна цеглинка , то діти будували свої утеплені будинки.

 

Також лего, можна використовувати і на інших заняттях, навіть для перевірки настрою ,або створення новорічних композицій чи альтернативу справжній ялинці та заміну її на ялинку з лего. Що сприятиме екологічному виховання школяра та формуванню природничої компетентності .    

 

 

docx
Додав(-ла)
Шеман Лилия
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
26 листопада 2022
Переглядів
106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку