Презентація "Батькі і члени родини як категорія дорослих, що навчається"

Про матеріал
Презентація розроблена для висвітлення теми "Батькі і члени родини як категорія дорослих, що навчаються". В даній презентації є матеріал для розкриття цієї теми. В даному випадку вона була обговорена на педраді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батьки і члени родини як категорія дорослих, що навчаються. Пономаренко Є. А. Вчитель іноземної мови Красноградський ліцей №4

Номер слайду 2

Проблема освiти дорослих iснувала завжди, оскiльки люди, протягом життя за різних умов засвоювали й використовували досвід своїх пращурів. Результати досліджень з психології дорослих показують, що людина в усі періоди життя здатна засвоювати нові знання, розширювати світогляд, а під час професійної діяльності поглиблювати досвід, а за потреби здобувати нові й суміжні професії.

Номер слайду 3

Освіта і просвіта батьків здійснюється в таких умовах:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}неформальнаінформальна{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Здобувається, як правило за освітніми програмами та не передбачає присудження визнаних державою освітніх кваліфікацій за рівнями освіти. Передбачає самоорганізоване здобуття особою певних компетентностей, зокрема під час повсякденної діяльності, пов’язаної з професійною громадською або іншою діяльністю, родиною чи дозвіллям.

Номер слайду 4

Співпраця з різними категоріями батьків ділиться на такі типи батьківської позиції:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}співробітництво«агресивні»«невключені»«невпевнені»

Номер слайду 5

Співробітництво. Характерними ознаками «співробітництва» як типу батьківської позиції є: взяття на себе відповідальності за дитину; допуск участі педагога у вихованні дитини, позитивна реакція на способи роботи педагога, відмінні від їх власних дій; довіра разом з цим природі дитини, оптимістичні настрої щодо прогнозів її розвитку; радість її успіхам і емоційна підтримка її в ситуаціях невдачі; здатність обговорювати з педагогом проблеми, що виникають; допомага педагогу в міру власних сил, участь в пропонованих культурно-масових заходах.

Номер слайду 6

«Невпевнені»Тип батьківської позиції «Невпевнені» характеризують: відчуття своєї відповідальності, але більше вони довіряють педагогу, ніж собі; фіксація в природі дитини перш за все слабких рис, переживання разом з дитиною її невдач (втішають дитину, але не заражають оптимізмом); розгубленіть у випадках проблемної поведінки дитини, сподівання на те, що педагог впорається краще (свої дії зводять до умовлянь); радяться з педагогом, вчасно і ретельно виконують доручення, беруть участь у культурно-масових заходах; очікування від педагогів підтримки і допомоги.

Номер слайду 7

«Агресивні»«Агресивні» - це такий тип, який відображає: зацікавленість батьками життям своєї дитини, ретельний контроль режиму, вмісту занять; особлива увага до того, скільки уваги приділено їх дитині вчителем і, відповідно, болісна реакція, якщо її мало; виправдання у випадках порушення дисципліни чи пропусків дитиною занять, а також невиконання своїх функцій; зняття із себе відповідальність (винуватою є або сама дитина, за що її принародно вичитують); відношення до дитини або занадто вимогливо, або непослідовно.

Номер слайду 8

«Невключені»Характеризуючи такий тип батьківської позиції, як «Невключені», окреслюємо такі риси: бачення батьками своєї функції лише в тому, щоб привести дитину на заняття; рідко виходять на безпосередній контакт з педагогом; свої формальні функції виконують по мінімуму, не цікавлячись життям дитини; часто використовують творчі заняття як заохочення за інші справи (наприклад, можуть заборонити відвідувати творчі заняття, якщо знижується успішність у школі); у заходах участі не беруть, на прохання педагога про допомогу відгукуються неохоче або не відгукуються взагалі.

Номер слайду 9

Ефективність навчання дорослих залежить від багатьох чинників, а саме:мотиваціярівень підготовленостіПрагнення навчатись, підвищувати свій професійний рівень

Номер слайду 10

Способи вирішення створення ефективної системи навчання батьків. Позбавлення застарілих поглядів і штамів у організації навчання. Урізноманітнення як організаційних форм, так і методів навчання батьків. Збагачення форм і методів навчання

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
186
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку