Навколосвітня подорож. Створення краєвиду з улюбленої подорожі

Про матеріал
Навколосвітня подорож.  Пейзаж як жанр образотворчого мистецтва.Створення краєвиду з улюбленої подорожі (акварельні фарби). Організація виставки «Мандрівка навколо світу».  ознайомити учнів із поняттям «фантастичний краєвид»; поглибити знання учнів про Всесвіт; розвивати фантазію, творчу уяву, окомір, почуття композиції; формувати художній смак при добірці кольорів; виховувати спостережливість, здатність до естетичного осмислення та відтворення власних творчих ідей
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навколосвітня подорож. Створення краєвиду з улюбленої подорожі (акварельні фарби). Організація виставки «Мандрівка навколо світу». Вчитель початкових класів. Каплій В. Г. Запорізька гімназія 24

Номер слайду 2

Білий, чорний і сірі належать до ахроматичної гами, а кольори, які мають колірний тон (червоний, жовто-зелений, синьо-фіолетовий), називають хроматичними.

Номер слайду 3

Усе навколо можна передати за допомогою трьох основних кольорів — жовтого, синього і червоного. При змішуванні основних утворюються похідні кольори — оранжевий, фіолетовий, зелений.

Номер слайду 4

Кольори, що нагадують колір вогню, сонця, називаються — теплими. Холодні кольори нагадують колір води, льоду, неба. Будь-який колір при змішуванні з іншими може ставати теплішим або холоднішим.

Номер слайду 5

Так, жовтий може набувати холодного відтінку, якщо додати до нього більше синьої фарби, або теплого відтінку — якщо додати червоної.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

1) Починаємо з начерку пейзажу, малюємо лінію горизонту та відносно неї розміщюємо дерева, кущі, річку.

Номер слайду 10

2) Працюємо над заднім планом, для нього ми використовуємо ненасичені кольори, щоб добитися цього, акварель треба розвести з великою кількістю води на палітрі.

Номер слайду 11

3) Далі починаємо промальовувати дерева та кущі за річкою, це середній план, працюємо фарбами від світліших відтінків до темніших.

Номер слайду 12

4) Додаємо більше деталей на середній план, малюємо дерева біля берегу, починаємо ненасиченими кольорами робити відбитки дерев на воді.

Номер слайду 13

5) Домальовуємо віддзеркалення на воді, травичку на передньому плані нашого натюрморту, також можливе допрацювання яскравішими відтінками.

Номер слайду 14

- Що цікавого про колір ви запам’ятали?- Які види пейзажу ви запам’ятали?- Які труднощі під час роботи у вас виникали?Дякую за роботу!

pptx
Пов’язані теми
Образотворче мистецтво, 2 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
12 серпня
Переглядів
54
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку