Ненудне навчання: меми у початковій школі

Про матеріал
Про історію мемів, їх виникнення, походження, функцію та їх використання у початковій школі. Меми можна залучати на уроках з будь-якого предмета.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ненудне навчання: меми у початковій школі

Номер слайду 2

«Щоб досягти успіху у ХХІ столітті треба поєднати креативність і технології» Стів Джобс

Номер слайду 3

Мемице смішні зображення чи відео з надписами, які швидко поширюються в соціальних мережах та медіа. Часто їх пересилають друзям та знайомим, збільшуючи популярність та впізнаваність

Номер слайду 4

Жартівливі зображення останніми роками набули надзвичайного поширення. Хоча сам термін і концепція мема були запропоновані ще у 1976 році професором оксфордського університету біологом Річардом Докінзом. Докінз популяризував ідею того, що подібно тому, як біологічна інформація складається з найменших одиниць – генів, так і вся культурна інформація складається з мемів.

Номер слайду 5

Функції меміввідтворення побаченого, прочитаного чи почутого з відповідним акцентом на певній інформаціїреакція на ситуацію, яка породжує дискусію, а також створення особливого мовного простору, зрозумілого певній групі;відтворення подій дійсності у творчому форматі з використанням сучасних онлайн-інструментів

Номер слайду 6

Принципи створення мемів:інформаційна складова,емоційна складова,парадокс, новий сенс загальновідомого.

Номер слайду 7

Інформаційна складова• В основі мему може бути певна фраза, спірне питання, формула, афоризм тощо.

Номер слайду 8

Емоційна складова. Сенс мему – гумор, емоційна близькість поєднання зображення та текстової складової для певної групи учнів (наприклад, певний клас чи паралель). Мем – це лаконічна змістовна фраза, яка має гумористичний відтінок, зрозумілий та близький для певної групи людей.

Номер слайду 9

Парадокс, новий сенс загальновідомого. Використовуйте гру слів, оксюморони, метафори чи переносне значення слів, тобто ситуації, коли певне словосполучення набуває нового нетипового значення.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Правопис прислівників

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Онлайн-ресурси для створення власних мемів1. Генератор мемів з котиками Переваги:інтуїтивно простий інтерфейс програми;більше 500 фото котиків для створення мемів;всього 3 кроки для створення мему: вибираємо фото + надпис + збереження. Недоліки: не дає можлвості створювати меми-колажі із кількох тематичних картинок.

Номер слайду 17

Онлайн-ресурси для створення власних мемів2. Meme generator – безкоштовна програма для створення мемів, яку можна використовувати через браузер комп`ютера чи смартфон. Переваги:більше 900 шаблонів старих та нових мемів;вибірки популярних мемів за певний період;можливість завантажити власне зображення із визначенням меж текстового поля;наявність теки «Вибране», куди можна додавати вподобані зображення;можливість поділитися власним мемом у соціальних мережах;пошук популярних мемів, створених іншими користувачами, за певним тегом. 

Номер слайду 18

Онлайн-ресурси для створення власних мемів3. Meme arsenal – безкоштовний онлайн-генератор мемів і коміксів. Переваги:можливість створювання мему не лише на єдиному зображенні, але і генерації коміксу;зручний пошук шаблонних зображень (за ключовим словом, тегом, серед популярних чи нових, зі світлин, малюнків чи коміксів);налаштування розміру букв, центрування та положення тексту у завантаженому і шаблонному файлі при створенні мему.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
Додав(-ла)
Чубик Надія
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
21 листопада 2023
Переглядів
242
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку