Неоліт. Неолітична революція.

Про матеріал
Тема. Неоліт Мета: характеризувати форми господарювання людини в неоліті; порівнювати привласнювальні та відтворювальні форми господарювання; застосовувати та пояснювати на прикладах терміни й поняття «неоліт», «енеоліт», «привласнювальне господарство», «відтворювальне господарство», «неолітична революція», «ремесло», «кераміка»; розвивати вміння характеристики й порівняння історичних явищ; виховувати інтерес до історичного минулого людства. Тип уроку: комбінований.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема: Неоліт Мета: характеризувати форми господарювання людини в неоліті; порівнювати привласнювальні та відтворювальні форми господарювання; застосовувати та пояснювати на прикладах терміни й поняття «неоліт», «енеоліт», «привласнювальне господарство», «відтворювальне господарство», «неолітична революція», «ремесло», «кераміка»; розвивати вміння характеристики й порівняння історичних явищ; виховувати інтерес до історичного минулого людства.

Номер слайду 3

Родючий півмісяць

Номер слайду 4

2. Нові знаряддя праці

Номер слайду 5

Ремесло - ручне виготовлення знарядь праці, речей повсякденного вжитку. Гончарство – виготовлення посуду з глини з подальшим його опаленням вогнем. Кераміка - вироби з випаленої глини.

Номер слайду 6

Навчилися люди і ткацтва. Вони виготовляли тканину з вовняних ниток на найпростіших ткацьких верстатах.

Номер слайду 7

1. Яке ремесло виникло в період неоліту? А ткацтво Б ливарство В ковальство Г рибальство 2. Зіставте назви періодів з основними здобутками людей:1. Палеоліт А. перехід від відтворювальних до привласнюючих форм господарства2. Мезоліт Б. Уміння користуватися вогнем3. Неоліт В. Поява лука і стріл.4. Енеоліт3. Зіставте термінами та поняття: 1. Ремесло А. виготовлення посуду з глини з подальшим його опаленням вогнем 2. Гончарство Б. вироби з випаленої глини. 3. Кераміка В. ручне виготовлення знарядь праці, речей повсякденного вжитку.4. Яку назву отримав перехід від привласнювального до відтворювального господарства?

Номер слайду 8

Домашнє завдання: параграф 7

pptx
Додано
28 вересня 2021
Переглядів
2729
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку