Незвичайні бібліотеки світу

Про матеріал
Презентація - віртуальна подорож по незвичайних бібліотеках світу. Матеріал допоможе ознайомити учнів з темою: "Мистецтво в діалозі культур"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Незвичайні бібліотеки світу9 клас. Мистецтво

Номер слайду 2

Бібліотека — центр спілкування. Не так давно в столиці Швеції з'явилася фантастична будівля — два перевернуті скляні конуси, накриті плитою. Нова бібліотека виявилась не просто місцем для любителів почитати. Тут проводяться масові заходи і навіть концерти.

Номер слайду 3

Бібліотека з космосуІталійське місто Перуджа може похвалитися справжнім НЛО. Саме у такому вигляді архітектори вирішили побудувати нову бібліотеку.

Номер слайду 4

Полиця з книгами. Подивишся на будівлю — і відразу зрозуміло, що всередині. Ці слова стосуються публічної бібліотеки у місті Канзас, США. Ззовні бібліотека виглядає як величезна полиця з книгами.

Номер слайду 5

Олександрійське сонце. Пам'ятаєте перекази про знамениту Олександрійську бібліотеку, де були зібрані тисячі книг Древніх цивілізацій? Сучасна бібліотека побудована якраз на місці своєї попередниці. Будівля просто вражає своїм архітектурним задумом — посеред величезного басейну підіймається сонячний диск. Така форма обрана невипадково — вона символізує схід Сонця Знань.

Номер слайду 6

Бібліотека-вігвам. Ця незвичайна бібліотека знаходиться у Нідерландах. Дивовижа у тому, що дах будівлі покритий травою, а посеред нього височить величезний «вігвам».

Номер слайду 7

Бібліотека у ШтутгартіПерше, що впадає в очі, коли відвідуєш бібліотеку у Штутгарті, це... книги. Нічого дивного, скажеш Ти, але саме такий задум був у дизайнера. Приміщення майже повністю пофарбоване у білий колір: стіни, стеля, полиці. Це допомагає відвідувачам концентрувати увагу лише на книгах.

Номер слайду 8

Бібліотека Пекхема. Бібліотека британського міста Пекхем має форму перевернутої латинської літери «L»і виглядає дуже незвично. Сьогодні бібліотека вважається однією із найбільш відвідуваних у світі.

Номер слайду 9

Бібліотека Прінстонського університету. У 2008 році Прінстонський університет у США відчинив двері нової бібліотеки для студентів та викладачів. Цим надзвичайним проектом займався всесвітньо відомий архітектор Френк Гарі. Він намагався спроектувати будівлю так, щоб надихнути відвідувачів на нові відкриття у науці.

Номер слайду 10

Екологічна бібліотека y НімеччиніМабуть, найекологічніша бібліотека у світі. У 2011 році в університеті Дуйсбург-Ессен відкрилася «кругла бібліотека». Як Ти вже здогадався, за формою будівля нагадує величезну сферу, що виділяє її серед інших бібліотек. Та не лише це робить її такою популярною. При будівництві бібліотеки використані елементи еко-архітектури: енергозберігаючі технології, сонячні батареї та систему очищення води.

Номер слайду 11

Громадська бібліотека Сіетла. Одинадцятиповерховий будинок зі скла просто вражає своїми розмірами і виглядом. Щорічно цю бібліотеку відвідують до 2 мільйонів книголюбів.

Номер слайду 12

Бібліотечний курорт. Любителям читати на відпочинку припаде до душі бібліотечний курорт у Таїланді. Біля великого басейну розташований не ресторан чи якийсь розважальний центр, а... бібліотека. Ти лише уяви, як добре лежати на шезлонзі під яскравою парасолькою і читати улюблену книгу — краса!

Номер слайду 13

Бібліотека на скеліПобудувати бібліотеку на скелі за межами міста — а чому б і ні? Серед джунглів Колумбії у містечку Медельїна знаходиться бібліотека, яка здалеку нагадує покинуте місце стародавньої цивілізації. Проте, незважаючи на це, бібліотека користується шаленою популярністю не лише у місцевих жителів, а й у туристів.

Номер слайду 14

Безкінечна вежа в бібліотеціВ Національній бібліотеці Праги можна побачити справжню книжкову вежу. На стелі і підлозі вежі встановлені дзеркала, які створюють ефект безкінечності. Такий же ефект використано й в інших залах бібліотеки. Заходиш у приміщення і не розумієш, де верх, а де низ ;)

Номер слайду 15

Бібліотека на зупинціЧим зайняти себе щоденно, їдучи в метро? Звісно ж, читанням. Саме тому жителі Йорку, що у Великобританії, на одній із зупинок метро відкрили справжнісіньку бібліотеку. Підземним книголюбам такий подарунок припав до смаку.

Номер слайду 16

Автобус-бібліотека. Нове життя старого автобуса починається у болгарському містечку Пловдив. Будь-хто може зайти в автобус і почитати книгу абсолютно безкоштовно, а також заварити смачної кави або чаю у невеличкій кухні тут-таки в автобусі.

Номер слайду 17

Бібліотека в кафе. Це уже давно не новинка, проте і сьогодні такі бібліотеки користуються просто шаленою популярністю. Наприклад, одна із кав'ярень-бібліотек Манхеттена.

Номер слайду 18

Бібліотека у телефонній будціЗнамениті червоні телефонні будки у Великобританії втрачають популярність. Для того, щоб не відправляти їх на утилізацію, британці придумали зробити з них міні-бібліотеки. Такі бібліотеки працюють цілодобово і містять найрізноманітнішу літературу: дитячу, історичну, художні твори та книги з кулінарії — на будь-який смак!

Номер слайду 19

Бібліотека на пляжіБіля басейну бібліотека є, тоді чому не може бути і на пляжі? У Португалії такі пляжні бібліотеки стали досить популярними. А нещодавно така бібліотека з'явилася і в Одесі.

pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
11 травня 2022
Переглядів
1455
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку