"Нинішньому поколінню добровольців присвячується"

Про матеріал
Матеріал спрямований на формування у здобувачів освіти національної ідентичності, самобутності, громадянської позиції як одного з проявів духовності нації, поваги до рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Де є велика буква в моєму місті?»Ярослав. Подушкін

Номер слайду 2

Історія виникнення мого міста. Первомайський — невелике місто, що знаходиться на відстані 86 км від Харкова. Місто хіміків та виробників було засновано в 1869 р. Його створення пов’язують з прокладенням залізниці від Курську до Залізниці. Перша назва — Лихачове. Вона утворилась на честь поміщика Лихачова. На той час йому належав маєток у с. Сиваш. Лихачове постійно збільшувалось за рахунок приїжджих робітників. Менш ніж за 60 років тут з’явилось 85 дворів. У 1929 р. було прийнято рішення перейменувати селище на честь «Першого травня». Так і утворилась популярна на ті часи назва — Первомайський.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

У моєму місті є багато гарних назв вулиць, наприклад: Світанкова. Квітнева. Травнева. Літературна. Родинна. Захисників УкраїниЄдностіСоборна. Хлібна. Яблунева. Народна. Різдвяна. Козацька. НезалежностіГригорія Сковороди

Номер слайду 5

Одна з нових та важливих у Первомайську споруд — Казанський храм

Номер слайду 6

У 1927 р. в Первомайську було відкрито Первомайський краєзнавчий музей.

Номер слайду 7

У моєму місті є великі і важливі підприємства, такі як: ТОВ Комерційно-виробнича фірма « Рома», що спеціалізується на виробництві борошна та хлібобулочних виробів!ТОВ «ТЕРРА», що спеціалізується на виробництві продуктів харчування, на основі зернових і бобових культур натурального походження. ПП «Екіпаж» - виробник вікон, дверей та конструкцій з алюмінію. Компания ТОВ "ЛИХАЧОВСЬКИЙ М'ЯСОКОМБІНАТ" - виробництво м'ясних продуктів. Та багато інших не менш важливих підприємств.

Номер слайду 8

Я дуже люблю своє місто!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
22 березня
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку