Новорічний сценарій «Подорож» (9-11 класи)

Про матеріал

Новий рік – найвеселіше , яскраве і радісне свято , його люблять і дорослі, і діти,і кожний святкує його по- своєму. Одні святкують удома,в сімейному колі,інші виїжджають на природу у зимовий ліс,а я пропоную вам відправитися сьогодні в незабутню новорічну подорож, в круїз новорічною планетою і разом із іншими народами відсвяткувати Новий рік.

Перегляд файлу

Новорічний сценарій «Подорож»  (9-11 Класи)

( Звучить пісня )

1. Новий рік – найвеселіше , яскраве і радісне свято , його люблять і дорослі, і діти,і кожний святкує його по- своєму. Одні святкують удома,в сімейному колі,інші  виїжджають на природу у зимовий ліс,а я пропоную вам відправитися сьогодні в незабутню новорічну подорож, в круїз  новорічною планетою і разом із іншими народами відсвяткувати Новий рік.

2.  Пусть удачу вам подарит Новий год,

Сложные решит задачи

И успех с собою принесет,

Счастье и любов в придачу!

(Звучить стук коліс, гудки паровоза. )

  1. Друзі, ми сідаємо в поїзд,у м»який вагон новорічного експресу і відправляємося у подорож новорічною планетою. І перша зупинка – Польща(звучить польська музика).
  2. Варшава – столиця Польщі в новорічні свята перетворюється у справжній балаган, вдень і вночі проходить карнавальна хода , чоловіки переодягаються у жіночі костюми, діти розписують фарбами обличчя, а вулиці прикрашають великими букетами кульок . О 12 годині ночі , коли б»ють куранти, жителі Варшави починають пробивати повітряні кульки, і одержується такий своєрідний новорічний салют. Влаштуємо і ми новорічний святковий салют.

(Конкурс: викликаються 3-5 пар, кожній парі видається по 1 кульці, яку необхідно надути, розмістити між собою. Поки звучить музика, пари танцюють , як тільки музика зупинилася, треба швидко обійняти одне одного,щоб кулька лопнула. Хто справиться першим – той виграв.(вітання від переможців).

(Звучить стук коліс, гудки).

  1. Ми прибули в Італію. У новорічну ніч в Італії  викидають із вікон старі непотрібні речі: стільці, лампи, відра – існує така прикмета: якщо викинеш стару річ у вікно, то в Новому році придбаєш таку ж нову. А іще кожна сім»я обов»язково випікає новорічний пиріг, де заховано багато різних сюрпризів. І ми для вас приготували такий пиріг. Візьміть по куску та узнайте, що на вас чекає у новому році.

(тест – завдання: на підносі із паперу пиріг із маленьких квадратиків – кусків пирога. На внутрішній стороні – малюнки –це те, що чекає на учасників:

серце – кохання;

книга – знання;

копійка – гроші;

ключ – нова квартира;

сонце – успіх;

лист – вість;

авто – купите авто;

обличчя людини – нове знайомство;

стріла – досягнення мети;

годинник – зміни в житті;

дорога – поїздка;

подарунок – сюрприз;

блискавка – випробування;

бокал – свята…

(Звучить стук коліс, музика І.Баха)

  1.  Німеччина– батьківщина  великих  учених, поетів,      музикантів .Там    уважається щасливою прикметою зустріти в новорічну ніч трубочиста та вимазатися у сажу. А о 12 годині ночі прийнято залізати на стільці та столи і «встрибувати» в новий рік, радісно викрикуючи.

(конкурс для хлопців – учасники шикуються в одну лінію  і «вскакують» в новий рік. Хто дальше стрибнув, той переміг. Переможець вітає всіх зі святом)  .

  1. Прокотились по Європі , а зараз відправимося у жарку , екзотичну Африку, але поїзди туди не ходять . Ми поїдемо на автомобілі.(Звук авто).

Ви знаєте ,в одному із племен , у Кенії, у Новий рік при зустрічі одноплемінники   плюють одне на одного, так вони бажають одне одному здоров»я, щастя та удачі. Так, дуже екзотичний звичай, але ви не хвилюйтеся, ми плюватися не будемо, але привітати друзів по – африканськи спробуємо.

(Конкурс: запрошуються3-5 учасників. Їм видаються кульки , вони їх надувають, пускають. Чия далі полетить, той виграв, говорить вітання.)      

  1. Африка – жарке, палюче сонце, непрохідні джунглі та запальні танці. Я оголошую африканський танцювальний марафон.

(20 -30 хвилин, обирається кращий вождь племені, приз  -набедренна пов»язка.

  1. Продовжуємо нашу подорож. Пересідаємо на корабель і пливемо в Америку(звучить плеск хвиль, чайки).

Отже, ми в Америці…Хмарочоси, статуя свободи, Мадонна, і ,звичайно, Арнольд Шварценегер. Кожного року , напередодні Нового, року в Америці проводиться конкурс на найсильнішого , витривалого, мужнього чоловіка.

Прошу сюди вийти сильних , сміливих хлопців (5). Ваше завдання: тримаючи праву руку за спиною, однією лівою, розгорнути газету за куток, зібрати її в кулак. Найшвидший – переможець. Від переможця вітання.

 

  1. А зараз трохи відпочинемо від нашої подорожі (танці 20-30 хвилин).

 

 

doc
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
1041
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку