О.Олесь «Веснянка». І.Франко «Надійшла весна»

Про матеріал
Презентація О.Олесь «Веснянка». І.Франко «Надійшла весна» до уроку літературне читання 2 клас. Підручник "Українська мова та читання" Чипурко. Для використання під час дистанційного навчання в Zoom та Google meet.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання. О. Олесь «Веснянка»І. Франко «Надійшла весна»Підготувала вчитель початкових класів. Коровіна О. М. С.114-116

Номер слайду 2

Ми відчуваємо себе часточкою колективу і кажемо собі: Я прийшов / прийшла на урок …На уроці треба бути …Разом зі мною мої … Вони мене …Мені це … Я готовий / готова до …Бажаю всім гарного настрою, цікавого спілкування. Вправа «Створюємо настрій»

Номер слайду 3

Доповни чистомовку. Лі - лі - лі – прилетіли … (журавлі). Ло - ло - ло – прийшло …(тепло). Ли - ли - ли – перші квіти …(розцвіли). Ни - ни - ни – дочекались ми …(весни).

Номер слайду 4

Веснянка. А вже красне сонечкоприпекло, припекло,ясно-щире золоторозлило, розлило. На вулиці струменіворкотять, воркотять. Журавлі курликаютьта летять, та летять. Засиніли проліскиу ліску, у ліску... Швидко буде земленькався в вінку, вся в вінку. Ой сонечку-батечку,догоди, догоди!А ти, земле-матінко,уроди, уроди!Олександр Олесь. Які птахи згадуються у вірші? Які квіти? Що зробило сонечко? Що роблять журавлі?Де засиніли проліски? Якою буде земля?

Номер слайду 5

Гра «Відшукай рими» Припекло - Воркотять - У ліску - Догоди -

Номер слайду 6

НАДІЙШЛА ВЕСНАНадійшла весна прекрасна,многоцвітна, тепла, ясна,наче дівчина в вінку. Зацвіли луги, діброви,повно гомону, розмовиі пісень в чагарнику. Іван Франко. Знайди у вірші прикметники для опису весни. Знайди рими, які є у вірші. Усно намалюй портрет весни.

Номер слайду 7

ПРОБУДЖЕННЯ ЗЕМЛІ Коли тануть сніги, земля ще дрімає. Вона дуже повільно пробуджується зі сну. Колись люди вважали, що до свята Благовіщення — 7 квітня — землю не можна турбувати. До цього часу ніхто не садив дерев, не орав землю. Земля, як і діти, не любить, коли їй не дають виспатися. А після Благовіщення всі виходять у поле, як на свято. Пора дарувати земельці зерно, а восени вона поверне його великим і щедрим урожаєм. ПРИКАЗКИ ♦ Поживився, як Сірко паскою. ♦ Така правда, як на вербі груша. ♦ Говорить прямо, а робить криво. ♦ Розбалакався, як свиня з гускою. ♦ Знайся віл з волом.

Номер слайду 8

Сьогодні я дізнався / дізналася…Було цікаво…Було складно…Я зрозумів / зрозуміла, що…Тепер я зможу…Я навчився / навчилася…Підсумки уроку Вправа «Продовж фразу»rrrrr

Номер слайду 9

Для самостійного опрацювання. Підручник с. 114-116 – читати, переказувати. Зошит с.42- 43.

pptx
Додано
14 березня
Переглядів
108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку