Обов’язки щодо запобігання та протидії булінгу в закладі освіти для педагогічних працівників

Про матеріал
Обов’язки щодо запобігання та протидії булінгу в закладі освіти для педагогічних працівників
Перегляд файлу

Обов’язки  щодо запобігання та протидії булінгу в закладі освіти 

Керівник закладу освіти

  1. Розробляє, затверджує та оприлюднює план заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) в закладі  освіти, з урахуванням пропозицій територіальних органів (підрозділів) Національної поліції України, центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізовує  державну правову політику, служб у справах дітей  та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
  2. Розглядає заяви про випадки булінгу (цькування) здобувачів освіти, їхніх батьків, законних  представників, інших осіб та видає рішення  про проведення розслідування.
  3. Скликає засідання комісії з розгляду випадків булінгу (цькування) для прийняття рішення за результатами проведеного розслідування та вживає відповідних заходів реагування.
  4. Забезпечує виконання заходів для надавання соціальних та психолого-педагогічних послуг здобувачам освіти, які вчинили булінг, стали його свідками або постраждали від булінгу (цькування).
  5. Повідомляє уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України та службі у справах дітей про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти.
  6. Забезпечує відкритий доступ на вебсайті закладу освіти до правил поведінки здобувача освіти в закладі освіти; плану заходів, спрямованих на запобіганню та протидію булінгу (цькуванню) в закладі освіти; порядку подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти; порядку реагування на доведені випадки булінгу (цькування) в закладі освіти та відповідальність осіб, причетних до булінгу (цькування).

 

 

 

Обов’язки  щодо запобігання та протидії булінгу в закладі освіти 

Педагогічні працівники

  1. Зобов’язані дотримуватися педагогічної етики.
  2. Повинні поважати гідність, права, свободи і законні інтереси всіх учасників освітнього процесу.
  3. Зобов’язані захищати здобувачів освіти під час освітнього процесу від будь-яких форм фізичного та психічного насильства, приниження честі та гідності, дискримінації за будь-якою ознакою, пропаганди та агітації, що завдають шкоди здоров’ю здобувача освіти.
  4. Повинні запобігати вживання здобувачами освіти та іншими особами на території закладу освіти алкогольних напоїв, наркотичних засобів, іншим шкідливим звичкам.
  5. Зобов’язані додержуватися установчих документів та правил внутрішнього розпорядку закладу освіти,виконувати свої посадові обов’язки.
  6. Зобов’язані повідомляти керівництво закладу освіти про факти булінгу (цькування) стосовно здобувачів освіти, педагогічних працівників, інших осіб, які залучаються до освітнього процесу,  свідком якого вони були особисто або інформацію про які отримали від інших осіб, вжити невідкладних заходів для припинення булінгу (цькування).

 

 

 

Обов’язки  щодо запобігання та протидії булінгу в закладі освіти 

Практичний психолог та соціальний педагог

  1. Повинний забезпечувати профілактику та запобігати булінгу (цькування), надавати консультативну допомогу батькам.
  2. Повинний надавати психологічний супровід здобувачам освіти, які постраждали від булінгу (цькування), стали його свідками або вчинили булінг (цькування).

 

 

 

Обов’язки  щодо запобігання та протидії булінгу в закладі освіти 

Здобувачі освіти

  1. Зобов’язані поважати гідність, права, свободи та законні інтереси всіх учасників освітнього процесу.
  2. Повинні дотримуватися етичних норм.
  3. Повинні відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров’я, здоров’я оточуючих, довкілля.
  4. Зобов’язані дотримуватися установчих документів, правил внутрішнього розпорядку закладу  освіти, а також умов договору про надання освітніх послуг (за наявності).
  5. Повинні повідомляти керівництво закладу освіти про факти булінгу (цькування) стосовно здобувачів освіти, педагогічних працівників, інших осіб, які залучаються до освітнього процесу, свідком яких вони були особисто або про які отримали достовірну інформацію від інших осіб.

 

 

 

Обов’язки  щодо запобігання та протидії булінгу в закладі освіти 

Батьки здобувачів освіти, інші законні представники здобувачів освіти

  1. Зобов’язані виховувати у дітей повагу до гідності, прав, свобод і законних інтересів людини, законів та етичних норм, відповідальне ставлення до власного здоров’я, здоров’я оточуючих і довкілля.
  2. Зобов’язані поважати  гідність, права, свободи і законні інтереси дитини та інших учасників освітнього процесу.
  3. Повинні дотримуватися установчих документів, правил внутрішнього розпорядку закладу освіти, а також умов договору про надання освітніх послуг (за наявності)
  4. Повинні сприяти керівництву закладу освіти у проведенні розслідування щодо випадків булінгу (цькування)
  5. Повинні виконувати рішення та рекомендації комісії з розгляду випадків булінгу (цькування) в закладі освіти.
docx
Додано
18 листопада 2020
Переглядів
1006
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку