Однозначні та багатозначні слова - укр.мова 2 клас НУШ

Про матеріал
Вчимося пояснювати лексичне значення слів. Відгадуємо слова за їх лексичним значенням. Розрізняємо однозначні і багатозначні слова. Складаємо речення з багатозначними словами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

До підручника «Українська мова та читання» (О. Л. Іщенко, С. П. Логачевська). Видавництво «Літера», 2019 Однозначні і багатозначні слова Вчимося пояснювати лексичне значення слів. Відгадуємо слова за їх лексичним значенням. Розрізняємо однозначні і багатозначні слова. Складаємо речення з багатозначними словами.

Номер слайду 2

Повторення 1. Частина тіла людини або тварини, в якій міститься мозок. 2. Найбільша річка України. 3. Дерево з білою корою. 4. Перший місяць зими.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Завдання 2 підручника. Читання словосполучень групами, пошук багатозначних слів. Потім ще раз читаємо багатозначні слова і визначаємо, що вони називають – предмет, ознаку чи дію. Клітка -- закрите приміщення для птахів, тварин і т. ін. із стінками з металевих або дерев'яних прутів. Грудна клітка — верхня частина кістяка людини й тварини; це також закритий простір, обмежений ребрами. Важкий – спільне значення – пов'язаний із зусиллями, силою, тягарем і т. д. Завдання 3 підручника Доповнення схеми, пояснення відмінності між багатозначними і однозначними словами.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ГОЛОВА 1. Частина тіла людини або тварини, в якій міститься мозок. 2. Основне, головне в чому-небудь.

Номер слайду 7

ГОЛКА 1. Тонкий металевий стрижень з гострим кінцем і вушком, у яке всилюється нитка для шиття. 2. Листок хвойних дерев, колючка або гострий росток інших рослин.

Номер слайду 8

РУЧКА 1. Зменш. до рука 2. Прилад для писання.

Номер слайду 9

Робота в друкованому зошиті

Номер слайду 10

Я вчуся пояснювати лексичне значення слова. 124 Розрізняю однозначні і багато-значні слова. Відгадую слова за їх лексичним значенням. Вмію шукати в тлумачному словнику значення багатозначних слів. Перевіряю себе3

Номер слайду 11

Домашнє завдання ст.81, впр.8

pptx
Додано
17 грудня 2021
Переглядів
7099
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку