Огляд фільму " Список Шиндлера " знятого на основі книги " Ковчег Шиндлера "

Про матеріал
В дані презентаціїзібрані цікаві факти про фільм, коротко згадуються основні моменти фільму в відповідні хронологічні послідовності. Найвражаючим моментом є закінчення твору і розуміння того, що все відбувалося насправді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему. Томас Кініллі« Ковчег Шиндлера »Підготувалавчитель зарубіжної літератури. ТЗОШ №8 Миндзар О. В.

Номер слайду 2

« Ковчег Шиндлера»роман австралійського письменника Томаса Кініллі 1982року. Книга базується на частково історичних подіях

Номер слайду 3

Нагороди та визнання1 книжкова премія Лос-Анджелес Таймс2 Букерівська премія3 Екранізація Стівеном Спілбергом 1993 року під адаптованою назвою « Список Шиндлера » отримала 7 оскарів, 3 премії «Золотий глобус», премії асоціації кіносценаристів, премії Bafta та десятки інших видатних кінопремій.4 Книга перекладена на десятки мов світу і входить в топ списки найкращих книг світу.

Номер слайду 4

Над створенням фільму працювали: Стівен Зейлліан – сценарист. Ліам Ніссон – зіграв Оскара Шиндлера. Бен Кінгслі та Райф Файнс. (отримали оскар за свою роботу )Бюджет фільму склав 22 млн $

Номер слайду 5

В основу сюжету лягла реальна історія загадкового Оскара Шиндлера, члена нацистської партії, успішного фабриканта, що врятував більше 1000 євреїв під час другої світової війни. Це тріумф однієї людини не схожої на інших, і драма тих хто вижив завдяки йому в жахливий період людської історії.

Номер слайду 6

Томас Кініллі не ідеалізує головного героя, він відверто називає його « повією з золотим серцем » тим самим визнаючи що не лише бажання рятувати невинних керує Оскаром, але й любов до грошей та вродливих жінок.

Номер слайду 7

Оскар Шиндлер не народився героєм, успіх приходить до нього з фабрикою яку нацистська влада відібрала в євреїв і віддала йому. На той час він зрозумів сутність нацистського режиму і не підтримував його, проте приховував своє ставлення адже хотів і далі залишатися успішним підприємцем і працювати на благо Німеччини.

Номер слайду 8

Остаточно рятувати євреїв він вирішує після того як бачить розстріл маленької дівчинки в червоному пальто яка довірливо йшла серед нацистів не розуміючи куди її ведуть. Ризикуючи своїм становищем Шиндлер бере на роботу все більше євреїв і аби приспати пильність нацистів постійно підкуповує їх дорогими подарунками , які часто є речами розстріляних мешканців гетто.

Номер слайду 9

Шиндлер захищає своїх працівників і рятує від переведення в концтабір Плашув, яким керує садист Амон Гьот ( той вважає Оскара своїм кращим другом).. Пояснював він це тим, що його працівники є висококваліфікованими і допомагають наблизити перемогу Німеччини у війні.

Номер слайду 10

Проте згодом нацисти здогадуються, що Шиндлер дурить їх, а сам захворів на « єврейський вірус » в результаті чого відбувається серія арештів з допитами. Але відомі друзі, коханка Інгрід та численні хабарі допомагають йому вийти сухим з води, з нього знімають всі звинувачення.

Номер слайду 11

Насправді в останній рік війни робота його фабрики була лише фікцією. Він імітував діяльність і роботу над військовими проектами а сам лише чекав поразки нацистів і часу викриття всіх злочинів проти людства які вони накоїли.

Номер слайду 12

Загалом Оскару пощастило, він врятувався сам і врятував всіх своїх євреїв, що стало прикладом впертого героїзму, боротьби, що тривала не один рік та закінчилась перемогою.

Номер слайду 13

найзнаковішим був подарунок від врятованих людей, перстень що виготовили працівники фабрики в останній день війни для Оскара Шиндлера з написом на ньому « Хто врятує одну людину, той врятує світ.»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Приварська Олександра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 грудня 2021
Переглядів
1873
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку