Твір на тему : " Трагізм долі митця ( Майстра ) у романі М. О. Булгакова " Майстер і Маргарита""

Про матеріал
Твір на тему : " Трагізм долі митця ( Майстра ) у романі М. О. Булгакова " Майстер і Маргарита"" призначений для опрацювання на уроках зарубіжної літератури.
Перегляд файлу

Твір-роздум

Трагізм долі митця (Майстра) за романом Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита»

Роман «Майстер і Маргарита» - найвідоміший твір Михайла Опанасовича Булгакова. Це одна з найбільш таємничих книг 20 століття.

Головний герой твору – Майстер . Це письменник , який написав роман про Понтія Пілата , в якому інтерпритовані події  , описані в Євангелії. Це людина  , яка виявилася не пристосована жити в тому часі , в якому народилася. В результаті Майстер , доведений літературознавцями до відчаю, опинився в психлікарні. Коханою Майстра є Маргарита – красива жінка, яка , до зустрічі з ним жила з нелюбом чоловіком. Саме вона першою сказала Майстру про те , що він написав геніальний твір, на який чекає успіх. Після того , як її коханий зник , Маргарита приймає запрошення Сатани стати королевою балу , щоб мати можливість його повернути. Я вважаю , що Маргарита – це символ любові та самопожертви , а Майстер – творчості та пошуку сенсу буття. Майстер і Маргарита вдалися до допомоги Сатани і втратили світло , проте знайшли спокій. Доля Майстра трагічна. Насамперед через те , що він шукав визнання не в тих колах , не мав можливості писати про те , що думає та вільно висловлювати думки. На мою думку , в образі Майстра змальовано багатьох письменників , які жили в 30-і роки .Тоді авторам диктували про що можна писати , а про що ні. Тому шедеври не могли знайти визнання.

Отже , душі Майстра та Маргарити отримують нове життя . Але яка доля чекає на головного героя ми можемо тільки здогадуватись , адже роман є незавершеним.

docx
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
1299
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку