Олександр Олесь (Кандиба)

Про матеріал
Презентація про Олександр Олеся (Кандиба) великого українського поета, прозаїк та драматург
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Олесь (Кандиба)Олександр Олесь (справжнє прізвище — Кандиба) — український поет, прозаїк, драматург. Його творчість здебільшого присвячена патріотичним мотивам, історії та долі українського народу.

Номер слайду 2

Що таке "Княжа Україна"?Поетична збірка"Княжа Україна" - це поетична збірка Олександра Олеся, яка увійшла до класичної української літератури. Політичний та культурний контекст. Збірка відображає важливі події та погляди на українське життя кінця 19-го та початку 20-го століть.Інтернаціональне визнання"Княжа Україна" отримала визнання в Україні, а також за її межами, як важливий літературний твір.

Номер слайду 3

Які поезії з книги "Княжа Україна" є найвідомішими?«Цвіт явора»: Олесь розповідає про красу, таємницю та багатство природи.«Смерековий вогонь»: Поема присвячена героїзму українського народу та його спритності.«Долина»: Вірш про рідну землю, дитинство та невимовну красу природи.

Номер слайду 4

"Княжа Україна" у контексті української літератури1 Походження. Книга "Княжа Україна" була публікована в 1924 році в Празі.2 Зміст. Містила поетичні твори, присвячені історії та культурі України.3 Вплив. Твори з книги стали важливим внеском у літературний рух України міжвоєнного періоду.

Номер слайду 5

Основні теми та мотиви поезій з книги "Княжа Україна"У поезіях "Княжа Україна" важливими темами є любов, рідний край та національна ідентичність. Олесь (Кандиба) втілює в поезіях глибокі почуття до батьківщини та любові до рідної землі, розповідаючи про їхню велич та красу. Мотиви Української природи, боротьби за свободу та національної гідності пронизують його твори, створюючи неповторну атмосферу патріотизму та глибокого духовного зв'язку з Україною.

Номер слайду 6

Стиль та мова поезій Олександра Олеся (Кандиби)Олесь використовував виразну українську мову, підкреслену барвистими метафорами та символами. Його поезії відрізнялись емоційною насиченістю та глибоким філософським змістом. Він втілював у своїх творах образи рідної природи та українського народу, надаючи велике значення мові як засобу самовираження й творення гармонійної поетичної музики.

Номер слайду 7

Вплив Олександра Олеся (Кандиби) на українську літературу. Поетичне спадщина. Олесь ввів нові теми та стилі у вірші. Відкрив нові літературні горизонти. Літературне відтворення. Його твори вплинули на наступні покоління письменників та поетів. Культурний вплив. Олесь зміцнив українську літературу як важливу галузь світової культури.

Номер слайду 8

Життєвий шлях Олександра Олеся (Кандиби)Олександр Олесь (Кандиба) був видатним українським поетом та художником. Він народився 12 квітня 1878 року у селі Шаварівка (тепер Зарічненський район) Полтавської губернії. Письменник активно діяв у період становлення української культури та літератури.

Номер слайду 9

Олександр Олесь (Кандиба) українській культурі та історії1 Твори в музеях. Поезії в експозиціях2 Унікальні рукописи. Наукові дослідження творів3 Захоплення вчителів. Уроки української літератури. Олександр Олесь (Кандиба) став частиною української культури та історії через свої твори, які зберігаються в музеях та стали об'єктом наукових досліджень. Його поезії захоплюють учителі та вивчаються на уроках української літератури.

Номер слайду 10

Висновки та підсумки. Теми та мотиви. Поезії з "Княжа Україна" відображають теми любові, вітчизни, трагізму та боротьби. Літературний внесок. Творчість Олександра Олеся відіграла значну роль у розвитку української поезії. Вплив на культуру. Олесь вплинув на українську культуру, відзначаючись оригінальністю й талантом.

pptx
Додав(-ла)
Капко Дмитро
Додано
17 березня
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку